Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wypadanie rzęs - długo po leczeniu

Autor: INES • 18.10.2012 10:45 • 5 odpowiedzi

INES

18.10.2012 10:45

Odpowiedz
Jestem 10 mies. po przeszczepie i w trakcie SGN które kończę z grudniem.
Już po odrośnięciu włosów, mam drugą rundę wypadania rzęs.

Pierwsza mnie zdziwiła, po po pełnym odrośnięciu nie spodziewałam się kolejnego wypadania, ale uznałam że "cykl życia" rzęs jest inny i może zareagowały z opóźnieniem. A tu znowu ...

Być może to SGN ... chociaż nigdzie nie ma słowa o tym aby to była cześć skutków bocznych.

Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia?

Paula

18.10.2012 16:38

Odpowiedz

O 12:45, dnia 2012-10-18 INES napisał(-a):

Jestem 10 mies. po przeszczepie i w trakcie SGN które kończę z grudniem.

Już po odrośnięciu włosów, mam drugą rundę wypadania rzęs.

Pierwsza mnie zdziwiła, po po pełnym odrośnięciu nie spodziewałam się kolejnego wypadania, ale uznałam że "cykl życia" rzęs jest inny i może zareagowały z opóźnieniem. A tu znowu ...

Być może to SGN ... chociaż nigdzie nie ma słowa o tym aby to była cześć skutków bocznych.

Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia?

Witaj, ja pamiętam, że po leczeniu też wypadały mi rzęsy i to trzy lub cztery razy, później wszystko wróciło do normy i tak jest do dzisiaj a to już prawie 8 lat :)

Pozdrawiam serdecznie.

INES

19.10.2012 08:39

Odpowiedz
To mnie pocieszyłaś ;)
Dzięki serdeczne za odpowiedź :)

beata79

19.10.2012 10:45

Odpowiedz

INES u mnie jest podobnie. 9 miesięcy po przeszczepie wciąż wypadają mi rzęsy. Nie jest to tak, że wypadają wszystkie na raz i chodzę "łysa" ale wypadają pojedyńczo te długie i na ich miejce wyrastają nowe i ten proces wciąż się powtarza. Czsami jest tak, że nakładam tusz na kilka włosków, bo pozostałe rzesy są tak krótkie, że nawet pomalowac je ciężko.

INES

19.10.2012 14:26

Odpowiedz

No właśnie mam tak samo. Nie rozumiem czemu żaden lekarz nie umie mi odpowiedzieć na pytanie dlaczego tak jest? Skąd inna cyrkulacja chemii w organizmie - włosy kontra rzęsy. I tak, rzeczywiście nie lecą już do łysa, tylko jakby rosną odrazu nowe tylko że krótsze.

anetka_945

19.10.2012 15:16

Odpowiedz

Też tak mam.....hm.....na szczęście szybko odrastaja :)