Ziarnica.pl
← Wróć do działu Kulinarnie
Kulinarnie

Przeziebienie podczas chemioterapii

Autor: mirama • 10.10.2012 11:29 • 7 odpowiedzi

mirama

10.10.2012 11:29

Odpowiedz

Hej:)jestem po 8 wlewie ,zaziebilam sie;/czy normalnie moge brac jakies leki na przeizebienie??

Gizmo

11.10.2012 06:34

Odpowiedz

Mi lekarze pozwalali się faszerować w trakcie przeziębienia ogólnodostępnymi specyfikami. Brałam i nic mi nie jest, na leczenie to źle nie wpłynęło:)

mirama

12.10.2012 18:00

Odpowiedz
jak pisalam wczesniej jestem po 8 wlewie...
w poniedzialek mam robiona kontrolna tomografie
Przed leczeniem mialam robiona tomografie i napisali tak;pluca powietrzne bez zageszcen.Tchawica ,oskrzela glowne powietrzne ,nieprzewezone.Serce,duze naczynia w normie.Jamy oplucnowe wolne ,nadnercza nie poszerzone .Niejednorodny konglament wezlow srednicy do 55mm wypelniajacy srodpiersie,pakiety wezlowe okolooskrzelowe i okolotchawiczne.

Dosc liczne drobne wezly chlonne okoloaortowe wielkosci po ok.10mm.Powiekszonych wezlow chlonnych kreskowych i wzdluz naczyn biodrowych nie stwierdzono

Prosze napiszcie czy to duze rozmiary??kompletnie sie na tym nie znam.

Bede BARDZOOO wdzieczna:)

Syringa

12.10.2012 20:05

Odpowiedz

Do księgi rekordów nie trafisz :) Duże rozmiary zaczynają się od 10cm

Pozdrawiam

mirama

13.10.2012 07:01

Odpowiedz

O 22:05, dnia 2012-10-12 Syringa napisał(-a):

Pozdrawiam

uffff...ulga:0To oznacz ze rozmiary nie sa duze??

anetka_945

14.10.2012 17:38

Odpowiedz

O 22:05, dnia 2012-10-12 Syringa napisał(-a):

Pozdrawiam

Nom, moje to dopiero były giganty, ponad 12cm!....

madzia

06.02.2013 10:07

Odpowiedz

Hej:) jak tam u Was z przeziebieniami??jak sobie radzicie??ja juz tydzien jestem zaziebiona przez co nie moglam przyjac chemii mialam okropny bol gardla,ciezko mi sie oddychalo jakby jakas gula stala mi w gardle teraz gardlo przestalo bolec a katar nadal jest:/Biore ferwex,teraflu,pastylki orofar do ssania,czosnek z mlekiem.I jakos tak mam dziwnie ze cos zrobie i zaraz sie poce tak chwilowo robi mi sie goraco ,pot i zaraz przechodzi ...mial ktos tak??aa goraczke mierze to jest 36,6 ...

majo

04.12.2015 19:42

Odpowiedz

Na przeziębienie, na kaszel zwłaszcza mi lekarz polecił Dicotuss. Syrop jest tani, a bardzo skuteczny