Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

witam

Autor: pykupyku1982 • 01.10.2012 07:38 • 1 odpowiedzi

pykupyku1982

01.10.2012 07:38

Odpowiedz

witam ma 30 na karku stwierdzone sarkodoze pluć serca współistniejąca z sarkoidoza węzłów chłonnych czy poza tym ze mam tam jakies objawy co je tam mam i ni echce sie rozpisywać bo w Kielcach niema lekarzy sa weterynarze czy pomorze mi ktoś poszukać lepszej kliniki by jakoś zachamowac rozwój choroby nie wiem co mam robić biorę jakieś leki sterydowe (encorton)niby powinę czekać na efekty ale przytyłem już 15kg ciągle mnie sie jestem caly czas głodny wymioty biegunka nudności siadaj mi stawy wszystko mnie boli nie mam sily wejść na 3 piętro po schodach zalewa mnie obfity pot ledwie odcham łapią mnie duszności a to ze psycha gdzies po drodze siada to nic prosiłbym o jakom rade co mogę jeszcze zrobić gdzie udać sie do jakiejś kliniki poradni

Tilia

01.10.2012 08:11

Odpowiedz

O 09:38, dnia 2012-10-01 Pykupyku1982 napisał(-a):

witam ma 30 na karku stwierdzone sarkodoze pluć serca współistniejąca z sarkoidoza węzłów chłonnych czy poza tym ze mam tam jakies objawy co je tam mam i ni echce sie rozpisywać bo w Kielcach niema lekarzy sa weterynarze czy pomorze mi ktoś poszukać lepszej kliniki by jakoś zachamowac rozwój choroby nie wiem co mam robić biorę jakieś leki sterydowe (encorton)niby powinę czekać na efekty ale przytyłem już 15kg ciągle mnie sie jestem caly czas głodny wymioty biegunka nudności siadaj mi stawy wszystko mnie boli nie mam sily wejść na 3 piętro po schodach zalewa mnie obfity pot ledwie odcham łapią mnie duszności a to ze psycha gdzies po drodze siada to nic prosiłbym o jakom rade co mogę jeszcze zrobić gdzie udać sie do jakiejś kliniki poradni

Witaj. Łatwiej by się czytało, gdybyś używał znaków przystankowych i dzielił tekst na zdania.

Sarkoidoza to nie ziarnica. To zupełnie co innego. Jest w necie wiele stron poświeconych stricte sarkoidozie i tam powinieneś szukać pomocy i odpowiedzi na Twoje pytania. Generalnie sarkoidozy się nie leczy (objawy same przechodzą) lub podaje się własnie Encorton. Mój znajomy choruje, ma wizyty w szpitalu raz w miesiącu, nie bierze sterydów, objawy znikają, ale wciąż jest słaby. U niego choroba była wykryta dość późno ale stan obecny jest niezły. Musiał tylko poleżeć trochę w szpitalu, odpocząć, zwolnić tempo. Teraz znów pracuje ale spokojniej.

Trzeba zaakceptować swoje chorujące ciało, dać mu trochę luzu i cierpliwie czekac na poprawę.