Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ból w okolicach nerki

Autor: Janek • 08.09.2012 17:05 • 3 odpowiedzi

Janek

08.09.2012 17:05

Odpowiedz

Kochani, poradźcie co to może być, jestem po TK j. brzusznej wynik, czysty, kl.piersiowej b.z. badanie m-c temu ale od tygodnia mam takie dziwne bóle w okolicy nerek zrobiłem badanie moczu wynik w normie, chciałem jeszcze dodać, że prawie rok temu skończyłem radio j. brzusznej, czy może to być efekt naświetlań ? myślę ,że gdyby były jakieś zmiany, to TK by to wykazał, może kto z uczestników miał coś podobnego byłbym wdzięczny za informacje,pozdrawiam

Alex

08.09.2012 17:09

Odpowiedz

Janku, rzecz w tym, ze "w okolicy nerki" to różne rzeczy mogą boleć. Najlepiej byłoby gdyby zbadał Cię zwykły rodzinny i ocenił skąd dokładnie pochodzi ten ból. Bo niewykluczone, ze może mieć związek np z kręgosłupem. Jeśli okaże się, ze faktycznie pochodzi od nerki, to zrób sobie USG.

Grabooss

08.09.2012 19:20

Odpowiedz

O 19:05, dnia 2012-09-08 Janek napisał(-a):

Kochani, poradźcie co to może być, jestem po TK j. brzusznej wynik, czysty, kl.piersiowej b.z. badanie m-c temu ale od tygodnia mam takie dziwne bóle w okolicy nerek

Ja prawie tak miałem ale na 3 dzień po TK z kontrastem. Przez 5 kolejnych nocy. Zaczynało się od gorączki o 15-16stej i nasilającego bólu, a nad ranem jak nowo narodzony i od nowa. Lekarz stwierdził że to reakcja na kontrast, ale dlaczego z opóźnieniem 3 dniowym to już nie pytałem.

Nessa

09.09.2012 20:01

Odpowiedz

O 19:05, dnia 2012-09-08 Janek napisał(-a):

Kochani, poradźcie co to może być, jestem po TK j. brzusznej wynik, czysty, kl.piersiowej b.z. badanie m-c temu ale od tygodnia mam takie dziwne bóle w okolicy nerek zrobiłem badanie moczu wynik w normie, chciałem jeszcze dodać, że prawie rok temu skończyłem radio j. brzusznej, czy może to być efekt naświetlań ? myślę ,że gdyby były jakieś zmiany, to TK by to wykazał, może kto z uczestników miał coś podobnego byłbym wdzięczny za informacje,pozdrawiam

Janek a jak Cię boli? tak skurczowo? chwyta i puszcza? Kłuje też? Ja po chemii dorobiłam się centymetrowego kamienia w lewej nerce i co chwilę mnie niestety atakuje.