Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

wznowa choroby

Autor: fercia • 27.08.2012 19:01 • 6 odpowiedzi

fercia

27.08.2012 19:01

Odpowiedz

wróciłam dziś z konsultacjii hematologicznej, potwierdzono, że wymagam podania chemioterapii drugiego rzutu, zaproponowano ESHAP i dalej autoprzeszczepu , ale nie mam na razie kliniki, która to zrobi, moja onkolog wydzwania w różne miejsca, ale co najgorsze dziś wymówką było to, że nie jestem z rejonu....czy faktycznie wszędzie są takie kolejki??????

Aga71

28.08.2012 06:00

Odpowiedz

O 21:01, dnia 2012-08-27 fercia napisał(-a):

wróciłam dziś z konsultacjii hematologicznej, potwierdzono, że wymagam podania chemioterapii drugiego rzutu, zaproponowano ESHAP i dalej autoprzeszczepu , ale nie mam na razie kliniki, która to zrobi, moja onkolog wydzwania w różne miejsca, ale co najgorsze dziś wymówką było to, że nie jestem z rejonu....czy faktycznie wszędzie są takie kolejki??????

Gdzie mieszkasz i w jakim ośrodku się leczysz?

Z tymi kolejkami bywa różnie, ale jeśli jest się leczonym w ośrodku, w którym przeprowadzane są przeszczepy to cała procedura chemioterapii II rzutu, separacji komórek i przeszczepu odbywa się płynnie.

Ja eshap zaczęłam 26 maja, (2 eshapy i separację komórek) przeszczep miałam 23 czerwca, więc poszło to ekspresowo.

Wiele oczywiście zależy od odpowiedzi na leczenie.

fercia

28.08.2012 12:19

Odpowiedz

O 08:00, dnia 2012-08-28 Aga71 napisał(-a):

O 21:01, dnia 2012-08-27 fercia napisał(-a):

Gdzie mieszkasz i w jakim ośrodku się leczysz?

Z tymi kolejkami bywa różnie, ale jeśli jest się leczonym w ośrodku, w którym przeprowadzane są przeszczepy to cała procedura chemioterapii II rzutu, separacji komórek i przeszczepu odbywa się płynnie.

Ja eshap zaczęłam 26 maja, (2 eshapy i separację komórek) przeszczep miałam 23 czerwca, więc poszło to ekspresowo.

Wiele oczywiście zależy od odpowiedzi na leczenie.

leczyłam się w koszaline, mieszkam w szczecinku

Aga71

28.08.2012 12:48

Odpowiedz
Jakie ośrodki brał Twój lekarz prowadzący pod uwagę?
Ja korzystałam z ośrodków w Polsce południowej, więc nie pomogę Ci w podsunięciu stosownego rozwiązania dla Twojego miejsca zamieszkania.

fercia

31.08.2012 18:00

Odpowiedz

O 14:48, dnia 2012-08-28 Aga71 napisał(-a):

Jakie ośrodki brał Twój lekarz prowadzący pod uwagę?

Ja korzystałam z ośrodków w Polsce południowej, więc nie pomogę Ci w podsunięciu stosownego rozwiązania dla Twojego miejsca zamieszkania.

Jeśli chodzi o moją najbliższą okolicę to mam pecha bo w zachodniopomorskim nie ma ośrodka który mógłby podać mi eshap i zrobić przeszczep, nawet z podaniem chemii jest problem, więc zaczyna mi być wszystko jedno i może być to ośrodek na południu Polski, ale żeby nie mówili że nie mają miejsc.....bo to czekanie zaczyna mnie przerażać nie mniej niż mój stan. Dodam,że byłam w Poznaniu i udało mi się tylko zapisać na przeszczep. Pozdrawiam.

Aga71

31.08.2012 19:51

Odpowiedz
Dodam,że byłam w Poznaniu i udało mi się tylko zapisać na przeszczep. Pozdrawiam.
Hm...kaspaga@interia.pl-podam Ci namiary, jeśli jesteś zainteresowana:-)

BxfcOZpBMoZizMvDuO

23.03.2013 08:07

Odpowiedz

A ja zwrf3cę uwagę na swobodę z jaką poaszursz się między atomami. Wychodzi na to, że jesteś wolny elektron Łukaszu A tak bardziej na serio to powiem, że poza granicami Polski, Maria Skłodowska jest znana jedynie jako Maria Curie. A już całkowitym zaskoczeniem dla obcokrajowcf3w jest fakt, że pochodzi z Polski. Zresztą podobnie jak Chopin, Kopernik nikt nas serio nie traktuje więc bierz się do roboty Łukasz, odkrywaj nowe elektrony i jak już będziesz sławny, to zawsze przedstawiaj się jako Łukasz z Polski.I tylko przypadkiem nie mf3w po angielsku, bo ci zagraniczni ignoranci pomyślą , że Lukasz from Holland a nie Łukasz from Poland Pozdrawiam