Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

przeszczep

Autor: fercia • 24.08.2012 13:55 • 8 odpowiedzi

fercia

24.08.2012 13:55

Odpowiedz

Jestem po wizycie u onkologa, mam wznowę, przeszłam 8 cykli ABVD i naświetlania(11.2011) do czerwca było ok.,aktualny pet pokazuje wznowę, czeka mnie najprawdopodobniej chemia wyskodawkowa i autoprzeszczep. Proszę o informację jak to wygląda, jak długo się czeka?

Aga71

24.08.2012 18:26

Odpowiedz

O 15:55, dnia 2012-08-24 fercia napisał(-a):

Jestem po wizycie u onkologa, mam wznowę, przeszłam 8 cykli ABVD i naświetlania(11.2011) do czerwca było ok.,aktualny pet pokazuje wznowę, czeka mnie najprawdopodobniej chemia wyskodawkowa i autoprzeszczep. Proszę o informację jak to wygląda, jak długo się czeka?

Wiele zależy od tego, gdzie się leczysz. Najpewniej dostaniesz chemioterapie II rzutu, o tym jaką zadecyduje lekarz prowadzący w Twoim ośrodku. W momencie całkowitej lub częściowej remisji zostaną pobrane komórki do przeszczepu, następnie chemia przedszczepowa BEAM i przeszczep. Wszystko zależy od badan podczas leczenia i odpowiedzi na leczenie.

Głowa do góry, będzie dobrze:-).

Janek

25.08.2012 05:22

Odpowiedz

fercia , tak z ciekawości jaki miałaś stopień, gdzie były poprzednio węzełki a gdzie teraz zaświeciły, pytam dlatego, że sprawdzam opinie mojego lekarza, który mówił mi, że po radio nie radzi mi na chwile robić PETa bo zaświecę jak choinka, właśnie nie wiem co znaczy ta "chwila" zapytam przy najbliższej wizycie, pozdrawiam

Gizmo

25.08.2012 07:48

Odpowiedz

podobno nawet do 3 miesięcy, raczej nie dłużej. Od listopada do czerwca minęło sporo czasu więc nie sądzę Janku by to powiązanie miało sens. No ale....któż to wie?

Janek

25.08.2012 08:18

Odpowiedz

popytam, może by mnie posłał na PETa, nie wiem dlaczego ma takie uczulenie na to badanie,u mnie już 2 z kolei TK nie wykazuje żadnych zmian,może to jest powodem? lampki skończyłem we wrześniu 2011r, pozdrawiam

anetka_945

25.08.2012 09:18

Odpowiedz

po radio nie radzi mi na chwile robić PETa bo zaświecę jak choinka, właśnie nie wiem co znaczy ta "chwila" zapytam przy najbliższej wizycie, pozdrawiam

mnie kazali czekać 12tyg po radio i wtedy Pet,

Gizmo

25.08.2012 10:36

Odpowiedz
No 12tyg to jest około 3mcy więc zgadzałoby się z tym co mnie mówili:)
Janku, jeśli CT jest oki, to po co PET? Przecież wiesz, że podczas tego badania dostajesz dużo większą dawkę promieniowania (gdzieś czytałam, że chyba 100 większą)

fercia

25.08.2012 13:34

Odpowiedz

O 07:22, dnia 2012-08-25 Janek napisał(-a):

fercia , tak z ciekawości jaki miałaś stopień, gdzie były poprzednio węzełki a gdzie teraz zaświeciły, pytam dlatego, że sprawdzam opinie mojego lekarza, który mówił mi, że po radio nie radzi mi na chwile robić PETa bo zaświecę jak choinka, właśnie nie wiem co znaczy ta "chwila" zapytam przy najbliższej wizycie, pozdrawiam

tekst

pozdrawiam, mam NSIIBE,pierwotnie powiększone węzły nadobojczykowe i w klatce piersiowej oraz masa białkowa zlokalizowana zamostkowo, teraz dwie masy białkowe jedna wciska się w lewe płuco a druga jest wrozwidleniu tchawicy i przy lewym oskrzelu, w lutym tego roku miałam tez robionego peta i byłprawie idealny...

izrXFsKJjGUplL

29.12.2012 03:11

Odpowiedz

Presidente,elevando todas las oraciones al torpoodedoso,,para que te acompac3b1e y te de mucha salud,,,que exista la sanacion para usted,,,desde estas trincheras del municipio uracoa estado monagas uan servidora fiel a su mandato hasta la victoria siempre,,cuente conmigo,,,salud,salud,salud,,abrazos presidente. Que Dios lo Acompac3b1e.