Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

po przeszczepie

Autor: Basia • 30.07.2012 17:13 • 4 odpowiedzi

Basia

30.07.2012 17:13

Odpowiedz

Witajcie!To znowu ja.Długo się nie odzywałam...Chciałam powiedziec że 1 marca b.r.miałam autologiczny przeszczep szpiku.Broniłam się jak nie wiem przed nim bo tak strasznie się bałam....że umrę.Jakoś to wszystko przeżyłam choc nie było to dla mnie łatwe.Samopoczucie po przeszczepie...szkoda gadac.Starałam się byc twarda i znieśc to wszystko dla mojego 3-letniego synka i męża.Teraz w czwartek byłam na kolejnej kontroli i odbierałam również wyniki petu robione już po przeszczepie.Jestem podłamana bo to gówno cały czas mi świeci na szyi.Myślałam że po przeszczepie będzie już wszystko dobrze.Czekają mnie kolejne naświetlania tego miejsca.Dwa lata temu dostałam już 39,6Gy/t.Samo naswietlanie to pikuś ale strasznie boje się co będzie jeśli ono nie pomoże,że będzie za słaba dawka żeby to dobic.Wtedy tylko pozostaje przeszczep allogeniczny.Czy ktoś miał podobną sytuację?

INES

31.07.2012 12:16

Odpowiedz

Z jakiego miasta jesteś? Pytam w kontekście moich lekarzy i badań SGN-35, o których zapewne słyszałaś.

Basia

31.07.2012 16:22

Odpowiedz

O 14:16, dnia 2012-07-31 INES napisał(-a):

Z jakiego miasta jesteś? Pytam w kontekście moich lekarzy i badań SGN-35, o których zapewne słyszałaś.

Mieszkam około 50 km od Poznania.Szczerze powiedziawszy nie wiem co to za badania....

agnieszka1

31.07.2012 20:06

Odpowiedz

O 14:16, dnia 2012-07-31 INES napisał(-a):

W piątek byłam na 12 wlewie SGN. Powiedziano mi źe program skończył się w całej Polsce więc trzeba inaczej szukać.

INES

01.08.2012 16:55

Odpowiedz

To prawda, że rekrutacja się zakończyła. Ale można w ośrodkach pytać czy nie można wejść na zapasowe miejsce. Trzeba pytać w każdym ośrodku, mam info, że można powalczyć jeszcze o miejsce. Kwestia zaangażowania lekarza i szczęścia.