Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wspaniały prezent imieninowy :-)))

Autor: Tilia • 26.07.2012 17:55 • 9 odpowiedzi

Tilia

26.07.2012 17:55

Odpowiedz
Wczoraj wieczorem odebrałam wynik tomografii a dziś moja onkolog potwierdziła, że jest DOBRZE. Po 6 kursach ABVD i radioterapii zostały mi małe węzełki do obserwacji, następne TK za pół roku a ja mam się cieszyć zdrowiem!

Jechałam do domu i płakałam... tym razem z radości. Mój wynik 'histopato' był kiepski " źle rokująca postać.." bla bla bla. A jednak jest dobrze i oby tak zostało!!! Kontrola w połowie pażdziernika - 3 mce nie muszę oglądać CO! Bardzo sie cieszę.

Dziękuję za wszelkie wsparcie i rady!!!

ada26

26.07.2012 18:18

Odpowiedz

O 19:55, dnia 2012-07-26 Tilia napisał(-a):

Wczoraj wieczorem odebrałam wynik tomografii a dziś moja onkolog potwierdziła, że jest DOBRZE. Po 6 kursach ABVD i radioterapii zostały mi małe węzełki do obserwacji, następne TK za pół roku a ja mam się cieszyć zdrowiem!

Jechałam do domu i płakałam... tym razem z radości. Mój wynik 'histopato' był kiepski " źle rokująca postać.." bla bla bla. A jednak jest dobrze i oby tak zostało!!! Kontrola w połowie pażdziernika - 3 mce nie muszę oglądać CO! Bardzo sie cieszę.

Gratuluje :)a jaki mialas stopien zz??i ile radioterapii??pytam z ciekawosci bo tez mam 6xABVD a pozniej sie zobaczy.

Renata1988

26.07.2012 18:19

Odpowiedz

Gratuluje z całego serca :)

Janek

26.07.2012 18:32

Odpowiedz

Gratuluję, oby tak zawsze było po badaniach kontrolnych, pozdrawiam

Janek

26.07.2012 18:38

Odpowiedz

ada26, ja miałem IIIB i wystarczyło 6 ABVD i radio j. brzusznej jak dotąd jest ok. w poniedziałek mam już 2 CT w pierwszym byłem czysty,pozdrawiam

ada26

26.07.2012 18:42

Odpowiedz

O 20:38, dnia 2012-07-26 Janek napisał(-a):

ada26, ja miałem IIIB i wystarczyło 6 ABVD i radio j. brzusznej jak dotąd jest ok. w poniedziałek mam już 2 CT w pierwszym byłem czysty,pozdrawiam

Pocieszjaca wiadomosc ja tez mam trzeci stopien i narazie tez mam zaplanowane 6 chemii,jestem juz po 3:)Fajnie byloby skonczyc tak jak Ty:)A jak radioterapia??jakie samopoczucie po Niej??

Janek

26.07.2012 19:44

Odpowiedz

ada26, radio to bułka z masłem po prostu spacerek, tym bardziej że byłem we wspaniałym szpitalu w Tarnowie, daleko od domu, ale terminy przyjęcia były krótkie a mnie chodziło żeby jak najszybciej po chemii zrobić radio i nie żałuję, tam warunki na oddziele radio to hotel, obsługa wspaniała,nie ma się czego obawiać, pozdrawiam

Tilia

26.07.2012 20:34

Odpowiedz

O 20:42, dnia 2012-07-26 ada26 napisał(-a):

O 20:38, dnia 2012-07-26 Janek napisał(-a): >

Pocieszjaca wiadomosc ja tez mam trzeci stopien i narazie tez mam zaplanowane 6 chemii,jestem juz po 3:)Fajnie byloby skonczyc tak jak Ty:)A jak radioterapia??jakie samopoczucie po Niej??

Miałam NS 2 cHL IIB

Najpierw miałam 6xABVD a potem 20xradio na klatkę i szyję plus 3xradio na samą klatkę tzw buster.

Radioterapię zniosłam dobrze. W sumie najgorsze było zmęczenie i idące za nim roztargnienie, problemy z koncentracją itp. Czasem byłam tak zmęczona, że nie mogłam prowadzić samochodu ale ogólnie jeżdziłam na zabiegi sama. Teraz trochę dokucza mi suchość w ustach i z utęsknieniem czekam aż mi włosy zaczną odrastać.

ada26

27.07.2012 07:51

Odpowiedz

O 22:34, dnia 2012-07-26 Tilia napisał(-a):

O 20:42, dnia 2012-07-26 ada26 napisał(-a):

O 20:38, dnia 2012-07-26 Janek napisał(-a): >

Miałam NS 2 cHL IIB

Najpierw miałam 6xABVD a potem 20xradio na klatkę i szyję plus 3xradio na samą klatkę tzw buster.

Radioterapię zniosłam dobrze. W sumie najgorsze było zmęczenie i idące za nim roztargnienie, problemy z koncentracją itp. Czasem byłam tak zmęczona, że nie mogłam prowadzić samochodu ale ogólnie jeżdziłam na zabiegi sama. Teraz trochę dokucza mi suchość w ustach i z utęsknieniem czekam aż mi włosy zaczną odrastać.

TO fajnie:)jeszcze raz gratuluje:)Pewnie ja tez bede czekala z utesknieniem:)juz czekam a to dopiero polowa hahha;)

pozdrawiam:)

efka

27.07.2012 08:12

Odpowiedz

O 19:55, dnia 2012-07-26 Tilia napisał(-a):

również bardzo Ci gratuluję :D

ja jestem na początku drogi, dopiero zaczne leczenie i mam nadzieję na wygraną, eh co ja piszę wygram a nadzieje mam na gratulacje :D

pozdrawiam serdecznie