Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Powiększone węzły chłonne i obojętnośc lekarzy...

Autor: Nastka2911 • 12.07.2012 10:32 • 3 odpowiedzi

Nastka2911

12.07.2012 10:32

Odpowiedz

Witam, wiem, że takich jak ja jest tu masa, ale już nie wiem gdzie szukac pomocy. Trzy tygodnie temu pojawiał mi się guzek pod pachą. Od razu wybrałam się do lekarza, ale ten swierdził, że nic nie ma. Po 1,5 tygodnia pjawiły się guzki na pachwinach, pojawiłam się znów, tym razem u innego lekarza. Powiedział, że to powiększone węzły chłonne, ale, że nie widzi nic groźnego i zlecił badania krwi OB i morfologie. Do tego przepisał leki ziołowe i przeciwzaplane. Po kilku dniach wróciłam z wynikami, które jak sie okazało są w normie, lekarz nakazał nadal brac leki i się nie przjemowac, bo węzły czasami po prostu się powiekszają. Nie zainteresował się tym, że powiekszyły się kolejne węzły na pachwinach, jeden na szyi i jeden minimalnie jest wyczuwalny nadobojczykiem. Nawet nie pofatygował się, żeby sprawdzic w jakim stanie aktulanie są węzły. Już sama nie wiem czy mam jakies inne objawy, czy to po prostu nerwy. Do tego teraz jestem przeziębiona, więc może te wezły na szyi i nadobojczykowe to od tego? Jakie badanie jeszcze ma wykonac? Bo ja się martwie, a wszyscy mnie ignorują. Węzeł od tak to może się powiększyc, ale chyba jeden, a nie kilka...;/

kaa

12.07.2012 12:14

Odpowiedz

najprawdopodobniej węzły powiększone są od przeziębienia, 3 tygodnie to nie długi okres. Dla pewności możesz wykonać usg tych węzłów. Jeżeli będą niepokojące- odwiedź onkologa. Pozdrawiam

Nastka2911

12.07.2012 17:00

Odpowiedz

O 14:14, dnia 2012-07-12 kaa napisał(-a):

najprawdopodobniej węzły powiększone są od przeziębienia, 3 tygodnie to nie długi okres. Dla pewności możesz wykonać usg tych węzłów. Jeżeli będą niepokojące- odwiedź onkologa. Pozdrawiam

ale czy możliwe jest, że węzły były powiększone już 2 tygodnie przed chorobą?

kaa

12.07.2012 18:33

Odpowiedz

szczerze to nie wiem :) ale na logikę wydaję mi się, że tak- już wtedy mógł toczyć się jakiś proces obronny, przed infekcją, w Twoim organizmie... Poobserwuj je troszkę, nie macaj ich... jak się nie wchłoną to zrób usg.