erule
02.07.2012 12:43
We wrzesnio 2011 miałem zdiagnozowaną ziarnice NS IVB a zajeciem płuc oraz powiekszonymi wezlami w calym srodpiersiu. Dostalem BEACOPPesc. Po pierwszej sesji wszystkie objawy zniknely. Po 4 sesjach mialem PET-CT i wyszlo ze jestem czysciutki:
"Wynik badania PET-CT bez cech aktywnej metabolicznie choroby rozrostowej. Calkowita odpowiedz metaboliczna na zastosowanie leczenie (CR)"
Dostalem jeszcze 1 BEACOPPesc oraz 3 BEACOPP standard. 5 tygodni po zakonczonym leczeniu mialem drugi PET-CT. Wynik ok:
"Wynik badania PET-CT wskazuje na utrzymująca sie calkowita odpowiedz metaboliczna na zastosowane leczenie (CR)"
Caly czas od zakonczenia leczenia mam bóle kostno-stawowe. Czasem sa silniejsze czasem slabsze a bywaja dni ze wogole ich nie czuje. Wydaje mi sie, ze sie tez dosc szybko mecze, czasem musze przespac sie godzine w ciagu dnia. Prowadze dosc aktywny tryb zycia, nie oszczedzam sie bo cwicze, biegam itd. Znajomi mowia, ze jestem dla siebie "zbyt surowy" :)
Widzialem na forum, ze bóle podobne do bóli reumatycznych towarzysza wielu osobom po zakonczonej chemioterapii. Bardzo prosze o informacje czy powinienem sie tym przejowac czy po prostu to jest kwestia regeneracji organizmu po odstawionym leczeniu(chemia, sterydy). Jak dlugo może zając powrót do dawnej formy?
Pozdrawiam