Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: wysokie OB - czy zawsze w ziarnicy???
Komentujesz wpis użytkownika
Marzena
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:03, dnia 2005-11-17 Marzena napisał(-a): > > O 09:56, dnia 2005-11-17 Zoisyte napisał(-a): > > > O 10:37, dnia 2005-11-10 Ania napisał(-a): > > > > > > > No wlasnie, z tym RTG to roznie jest. Moich 2cm wezlow w srodpiersiu nie bylo widac... > > > > > > > A czy takie węzły w śródpiersiu bolą??? czy to się jakoś odczuwa? czy zupełnie nic? > > > > 1. OB > > Norma dla kobiet - 10 > > Norma dla mężczyzn - 14 > > Odczyn ten określa stany zapalne ogranizmu. > > Wraz z wiekiem wzrasta poziom OB, osoby starsze mogą mieć przekroczony limit. > > > > Samo OB nie określa typu choroby, jednak daje pewne przesłanki. Stany nowotworowe, poważne urazy i ostre stany zapalne to OB raczej powyżej 50, czasem nawet powyżej 100. > > ZZ pod tym względem potrafi dawać ciekawe wyniki. > > U mnie przez 2 lata było OB 16, potem 25. > > Nagle w ciągu 2 tygodni podskoczyło do 70. > > ZZ rozwijała się w ukryciu :) Cwana bestyja :) > > > > 2. Węzły > > Mnóstwo razy o tym pisałem. > > Nie każdy powiększony węzeł to ZZ. > > Węzły mogą boleć, albo nie. > > Mogą się zmniejszać po antybiotykach, albo nie. > > Generalnie wszystko mogą :) > > Układ chłonny to bardzo wrażliwe urządzenie. > > I potrafi nieźle wariować. > > Ale to też wcale nie oznacza nowotworu. > > Ja wychodowałem sobie w śródpiersiu grono 11x7cm. > > I nic nie czułem. > > Dopiero w ostatniej fazie przed leczeniem miałem ucisk na osierdzie i to już dawało objawy. > > > > Rasumując, nie szukaj u siebie na siłę ZZ. > > Bo możesz skończyć u psychologa a nie u onkologa. > Napisz dlaczego przed wykryciem choroby tak często robiłeś sobie badanie OB, czy coś było nie tak z tobą.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź