Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

dzisiejsze "pytanie na sniadanie"

Autor: baldi • 09.11.2005 08:37 • 28 odpowiedzi

Moni

18.11.2005 07:53

Odpowiedz

O 19:30, dnia 2005-11-17 Baldi napisał(-a):

O 19:05, dnia 2005-11-17 Baldi napisał(-a):

to drugie

tfu-tfu.. to pierwsze powiedzial oczywiscie.. tfu-tfu.. piasek..

wszystko się zgadza. Ale ja uważam, że wybierając pomiędzy becikowym i przedłużonym macierzyńskim (za które i tak zapłacimy w podniesionej o 30 gr. beznzynie... ) można by pomyśleć o pomocy dla tych, którzy dzięki IV wydadzą na świat obywateli, którzy: baaardzo szybko zwrócą państwu koszt swojego poczęcia (chociażby przez płacenie VATu)Policzcie (będą to dobrze wiedzieć Ci którzy maja dzieci) ile państwo na tym zarobi choćby przez pierwszy rok ....

Każdy obywatel dla Państwa to kura znosząca złote jaja - i może kiedyś ktoś to zauważy ;]

baldi

18.11.2005 08:40

Odpowiedz

O 08:53, dnia 2005-11-18 Moni napisał(-a):

można by pomyśleć o pomocy dla tych, którzy dzięki IV wydadzą na świat obywateli, którzy: baaardzo szybko zwrócą państwu koszt swojego poczęcia (chociażby przez płacenie VATu)

ha, przeciez doskonale o tym wiemy. tak jak i reszta panstw europejskich, ktore _doskonale_ zdaja sobie sprawe ze starzejacego sie spoleczenstwa.. problem z ujemnym przyrostem naturalnym to tylko Chinczykom chyba nie grozi.. u nas bylo, jest i - niestety - jeszcze przez jakis czas bedzie, ze wszyscy beda starali sie zaspokajac najbardziej populistyczne potrzeby, przy okazji zalatwiajac jakies swoje mniej lub bardziej ciemne interesy. co minister zdrowia to nowe pomysly na uzdrowienie systemu zdrowia. ten sobie wymyslil cos zupelnie ekstra - 7mioletni plan.. oczywiscie jesli radykalna prawica przegra nastepne wybory (zakladajac w ogole, ze rzad mniejszosciowy przetrwa cala kadencje) to on powie "a mowilem! gdyby wszyscy szli moim tokiem myslenia przez 7 lat to byloby uzdrowienie".. a moim zdaniem gowno prawda, co minister zdrowia to nowe "pomysly". ja podczas leczenia przeszedlem poczatki kas chorych, potem cyrki ze zmiana nazwy na NFZ.. teraz za 2 lata ma juz Funduszu nie byc.. i ma byc koszyk swiadczen, na ktory - przynajmniej moim zdaniem - nasze panstwo nie jest gotowe.

co my mozemy w zwiazku z tym zrobic? ponarzekac sobie..

i zeby bylo w temacie watku: dzisiaj w pytaniu na sniadanie o przelamywaniu rytuny malzenskiej

renata

18.11.2005 08:46

Odpowiedz

O 09:40, dnia 2005-11-18 Baldi napisał(-a):

O 08:53, dnia 2005-11-18 Moni napisał(-a):

i zeby bylo w temacie watku: dzisiaj w pytaniu na sniadanie o przelamywaniu rytuny malzenskiej

baldi

18.11.2005 08:59

Odpowiedz

O 09:46, dnia 2005-11-18 renata napisał(-a):

Co było ciekawego?

zalezy co dla kogo ciekawe.. bylo o obsypywaniu kwiatow, o swieczkach i romantycznych kolacjach, oczywiscie o milosci i ze rutyna jest potrzebna (do pewnego stopnia). czyli takie "teoretyczne" stereotypy, ktore _naprawde_ dzialaja i tylko facet-slepiec moze tego nei zauwazac.

Asica

18.11.2005 12:42

Odpowiedz

O 09:59, dnia 2005-11-18 Baldi napisał(-a):

zalezy co dla kogo ciekawe.. bylo o obsypywaniu kwiatow, o swieczkach i romantycznych kolacjach,

A czy cos wiecej o romantycznych kolacjach bylo?:) Jakis przepis czy co?;)

baldi

18.11.2005 21:19

Odpowiedz

O 13:42, dnia 2005-11-18 Asica napisał(-a):

Jakis przepis czy co?;)

w sumie nie bylo, ale:

on + ona.. swiece waniliowe,

przyciemnione swiatlo i roze czerwone,

jedzenie doprawione co oboje przyrzadzili,

taki oto przepis drodzy moi mili

;)

Asica

19.11.2005 03:11

Odpowiedz

O 22:19, dnia 2005-11-18 Baldi napisał(-a):

Dobrze wiedziec:)Next time'em przypomne komus o rozach czerwonych;)

A ja myslalam,ze romantyczna kolacja jest wtedy,gdy to ON ja przyrzadza:|

Anguisette

19.11.2005 19:47

Odpowiedz

O 04:11, dnia 2005-11-19 Asica napisał(-a):

O 22:19, dnia 2005-11-18 Baldi napisał(-a):

Dobrze wiedziec:)Next time'em przypomne komus o rozach czerwonych;)

A ja myslalam,ze romantyczna kolacja jest wtedy,gdy to ON ja przyrzadza:|

Moze i On i Ona:) Ona jednak chyba lepiej będzie wiedziała jakich afrodyzjaków uzyc w kuchni:)

Podobno duze dawki imbiru i surówka z selera mają...hm...efektowne działanie:)

Asica

08.12.2005 14:47

Odpowiedz

O 20:47, dnia 2005-11-19 Anguisette napisa?(-a):

Podobno duze dawki imbiru i sur?wka z selera maj?...hm...efektowne dzia?anie:)

Imbirek sie stosuje,stosuje i nawet skutkuje ;) Jednak w duzych dawkach bym nie polecala ;) raczej mniejsze,ale systematycznie :) Dzialanie jak najbardziej efektowne