Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Bolące Węzły Po Alkoholu

Autor: jjammall • 03.05.2012 12:02 • 27 odpowiedzi

Asowa

31.08.2014 20:34

Odpowiedz

Tak to ja czytam i pytam. Wszyscy mnie tu znaja i neguja... Mnie bolą ręce ponizej lokcia mówicie że nie mam zz. Bolą delikatnie nie jest to mocny ból... Raz prawa raz lewa... Czy to hipohondria? Powiedzcie? Tam są węzły czy nie? czasem miałem tak że wypilem piwo i nic nie czulem. Nawet wpływu alko. a innym razem i to i to. Raz się upilem i nic. czasem na kasy czuje :/ Co wy na to?

Fajnie, że wróciłeś, ale jak mamy ci pomoc? Nikt tu nie ma wglądu do twoich wyników a rentgena w oczach tez nikt nie ma....

seba

31.08.2014 21:03

Odpowiedz

O 22:34, dnia 2014-08-31 Asowa napisał(-a):

Tak to ja czytam i pytam. Wszyscy mnie tu znaja i neguja... Mnie bolą ręce ponizej lokcia mówicie że nie mam zz. Bolą delikatnie nie jest to mocny ból... Raz prawa raz lewa... Czy to hipohondria? Powiedzcie? Tam są węzły czy nie? czasem miałem tak że wypilem piwo i nic nie czulem. Nawet wpływu alko. a innym razem i to i to. Raz się upilem i nic. czasem na kasy czuje :/ Co wy na to?

Fajnie, że wróciłeś, ale jak mamy ci pomoc? Nikt tu nie ma wglądu do twoich wyników a rentgena w oczach tez nikt nie ma....

Jak ostatnio robiłem usg a robiłem z 10 razy to najwiekszy w dole pachowym 27mm odczynowe o praw morfologi bez wskazań do diag. Może jakieś badania coś? Powiedzcie. Ob kilka razy bylo 2 crp tez malutkie morfo z rozm ok rozmaz manu idealny 2 razy rtg dobre. Jakies badania może jednak pobrac węzeł?

Seba

01.09.2014 16:03

Odpowiedz

Jak postąpić? Proszę was bardzo o rady

Dobra rada

02.09.2014 20:34

Odpowiedz

Pobierz ten węzeł i więcej nam nie truj dupy.

Dobra rada

02.09.2014 20:35

Odpowiedz

I dla pewności zrób jeszcze 30 razy usg, a co tam. Rodzice przecież za to płacą. :) Gdybyś musiał swoje pieniądze na to wydawać nie wymyślałbyś durnot dziecko drogie.

seba

04.09.2014 19:46

Odpowiedz

O 22:35, dnia 2014-09-02 Dobra rada napisał(-a):

I dla pewności zrób jeszcze 30 razy usg, a co tam. Rodzice przecież za to płacą. :) Gdybyś musiał swoje pieniądze na to wydawać nie wymyślałbyś durnot dziecko drogie.

Wiem :( ale się boję. Mam już 18 lat :). Wypiłem dziś bo mnie poczęstowali w pracy jakieś 150ml cytrynówki. Ręka prawa bolała mnie dość mocno. Po tym mineło jakieś 3 goziny nie odczuwałem alkocholu napiłem się piwa i nic nie czułem a myślałem o tym bólu. Co o tym myślisz/ myślicie?

Asowa

04.09.2014 20:33

Odpowiedz

O 21:46, dnia 2014-09-04 seba napisał(-a):

O 22:35, dnia 2014-09-02 Dobra rada napisał(-a):

Wiem :( ale się boję. Mam już 18 lat :). Wypiłem dziś bo mnie poczęstowali w pracy jakieś 150ml cytrynówki. Ręka prawa bolała mnie dość mocno. Po tym mineło jakieś 3 goziny nie odczuwałem alkocholu napiłem się piwa i nic nie czułem a myślałem o tym bólu. Co o tym myślisz/ myślicie?

1.w pracy się nie pije

2.jak będziesz pił z taką częstotliwością to zostaniesz alkoholikiem ;)

Truskawa

13.09.2014 02:11

Odpowiedz

O 14:02, dnia 2012-05-03 Jjammall napisał(-a):

Witam

Mam pytanie czy jak po spożyciu nie wielkiej ilości alkocholu (4piwa) bolą delikatnie mnie węzły chłonne to oznacza że jest proces rozrostowy czy nie koniecznie ? Boli mnie węzeł szyjny tam gdzie choroba zaatakowała pierwotnie.

Btw, 4 piwa to niewielka ilość alkoholu? :D :D Ja bym już była upita :P

A tak na poważnie, boję się teraz cokolwiek alkoholowego wypić, bo non stop myślę "a może zaboli". Nie macie tak?