Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

skierowanie do radioterapeuty po PET

Autor: marsz2528 • 12.04.2012 16:50 • 4 odpowiedzi

marsz2528

12.04.2012 16:50

Odpowiedz
Witam wszystkich!
Mam do Was pytanie. Moja żona choruje na ZZ. Zakończyła leczenie chemioterapią ABVD i właśnie dostaliśmy wyniki PET Pierwszy wniosek z badania NASTĄPIŁA CAŁKOWITA REMISJA METABOLICZNA. Jednak po konsultacji Pani doktor stwierdziła że są jeszcze jakieś powiększone NIEAKTYWNE węzły i że trzeba skonsultować to z radioterapeutą by sprawdzić czy nie trzeba jeszcze radioterapii. Martwimy się czy to normalne czy nie. Jak sądzicie czy powinniśmy się martwić czy taka konsultacja jest czymś normalnym?!

CzarnaMamba

12.04.2012 18:18

Odpowiedz

O 18:50, dnia 2012-04-12

Witam wszystkich!

Mam do Was pytanie. Moja żona choruje na ZZ. Zakończyła leczenie chemioterapią ABVD i właśnie dostaliśmy wyniki PET Pierwszy wniosek z badania NASTĄPIŁA CAŁKOWITA REMISJA METABOLICZNA. Jednak po konsultacji Pani doktor stwierdziła że są jeszcze jakieś powiększone NIEAKTYWNE węzły i że trzeba skonsultować to z radioterapeutą by sprawdzić czy nie trzeba jeszcze radioterapii. Martwimy się czy to normalne czy nie. Jak sądzicie czy powinniśmy się martwić czy taka konsultacja jest czymś normalnym?!

Gratuluję Remisji!! Ja też po leczeniu 8abvd miałam remisję i mimo tego miałam konsultację z radioterapeutą aż 3 razy i uznał że nie trzeba naświetlać gdyż może zaszkodzić bardziej..a moje węzły były do 14mm nieaktywne .. ale jak to mówią co szpital to inne metody i każdy jest indywidualny..

Janek

12.04.2012 18:36

Odpowiedz

U mnie też było do wysokości łuku aorty ale 2 pozostały nieco powiększone , były nieaktywne metabolicznie a jednak radiopterapeuta zdecydował naświetlić j. brzuszna, czy u żony nie ma w opisie powiększonego jakiegoś tzw. gada ? pozdrawiam i gratuluję remisji.

Janek

12.04.2012 18:42

Odpowiedz

Przepraszam przeoczyłem że, u żony pozostały powiększone nie aktywne , no to słusznie została skierowana do radio najprawdopodobniej będą chcieć dobić gada no i będzie zakończenie leczenia, pozdrawiam

marsz2528

12.04.2012 18:55

Odpowiedz

O 20:36, dnia 2012-04-12 Janek napisał(-a):

U mnie też było do wysokości łuku aorty ale 2 pozostały nieco powiększone , były nieaktywne metabolicznie a jednak radiopterapeuta zdecydował naświetlić j. brzuszna, czy u żony nie ma w opisie powiększonego jakiegoś tzw. gada ? pozdrawiam i gratuluję remisji.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Myślę że musimy po prostu zaczekać na opinie radioterapeuty bo faktycznie każdy może podejść do tematu z nieco innej strony.

Zyczę wszystkim powodzenia w walce z ZZ