od kilku miesiecy mam powiększone węzły pakiet pod pachą kilka na szyji po 1 w pachwinach robiłam ob 15 krew w normie biopsja wynik chłoniak z komórek B typu Diffuse large B wedlug mnie to nieziarnisty a na skierowaniu do szpitala lekarz z CO w Poznaniu napisaj Hodkina gdy zgłosiłam sie do szpitala powiedziano mi ze wolny termin za 2 miesiące bo nie ma miejsc na wizyte prywatna dostac sie do prof hematologa bardzo ciezko za 3 tygodnie czy można tak długo czekac? myslę ze nie co rbic jak wam udało sie dostac na leczenie?
Ja poszłam do rejestracji pierwszorazowej w CO, pokazałam skierowanie na cito do onkologa i zostałam przyjęta tego samego dnia (od razu miałam zrobioną serię badań : krew, rtg, USG, biopsja cienkoigłowa i coś tam jeszcze). Bez żadnych znajomości ani prywatnych wizyt. Potem też wszystkie badania i operację miałam ekspresowo. Po 3 tygodniach miałam pierwszą chemię.
Aha, ja poszłam do onkologa a nie hematologa. Podobno do hematologów dłużej się czeka i trudniej jest się szybko dostać. Takie słyszałam opinie.
Walcz o swoje. Powiedz, że to pilne, poproś lekarza pierwszego kontaktu o skierowanie na cito do onkologa lub hematologa (bo masz już wyniki i jest to nowotwór). Do onkologa nie jest potrzebne skierowanie ale np w moim przypadku zadziałało jako 'przyspieszacz'. 'Na gębę' nie wiem czy bym się tak szybko dostała.