Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Nadmierna potliwosc

Autor: Anka • 22.03.2012 06:19 • 4 odpowiedzi

Anka

22.03.2012 06:19

Odpowiedz
Kochani,

mam od dawna problem z nadmierna potliwoscia, zaczelo sie jakies 5 lat przed diagnoza ziarnicy i utrzymuje sie do dzis 7 lat po chemioterapii. Mysle ze u mnie spowodowane jest to stresem ale zastanawiam sie czy ktos z was ma podobne problemy i jak sobie z tym radzicie. Zimne poty zlewaja mnie w ciagu dnia szczegolnie jak jestem w sytuacji stresujacej co utrudnia mi prace i kontakty z ludzmi. Nie mam natomiast potow nocnych. Poce sie tez bardziej niz inni uprawiajac sport. Czy ktos ma/mial podobny problem?

Anka

l4ska

22.03.2012 18:53

Odpowiedz

O 07:19, dnia 2012-03-22 Anka napisał(-a):

Kochani,

mam od dawna problem z nadmierna potliwoscia, zaczelo sie jakies 5 lat przed diagnoza ziarnicy i utrzymuje sie do dzis 7 lat po chemioterapii. Mysle ze u mnie spowodowane jest to stresem ale zastanawiam sie czy ktos z was ma podobne problemy i jak sobie z tym radzicie. Zimne poty zlewaja mnie w ciagu dnia szczegolnie jak jestem w sytuacji stresujacej co utrudnia mi prace i kontakty z ludzmi. Nie mam natomiast potow nocnych. Poce sie tez bardziej niz inni uprawiajac sport. Czy ktos ma/mial podobny problem?

Anka

Hej ja nie mam żadnej diagnozy i mam nadzieje że takowej miał nie będę :P ale taki porblem jak ty mam od zawsze , mój ojciec też go ma . Podobno to jakies genetyczne uwarunkowania i nadpotliwość można "okiełznać" stosując odpowiednie dezodoranty + suplementacje na receptę . Ogólnie mój pot ma w sobie dużo mniejsza zawartość mocznika niż innych więc wydalam praktycznie wodę , przez co piję też wiecej niż inni . Myślę że nie ma to związku z ZZ .

Asowa

22.03.2012 18:58

Odpowiedz

O 19:53, dnia 2012-03-22 L4ska napisał(-a):

O 07:19, dnia 2012-03-22 Anka napisał(-a):

Kochani,

Anka

a nie masz problemów z tarczycą?

Anka

23.03.2012 05:57

Odpowiedz

Problemow z tarczyca raczej nie mam robilam badania i hormony w normie. Dezodoranty nic nie pomagaja bo poce sie tez przez glowe (normalnie leci ze mnie zimny pot i mam mokre wlosy) Niektore ubrania sa po 3 noszeniach do wyrzucenia bo nie moge pozbyc sie tego okropnego "zapachu". Szukam teraz pomocy w akupunkturze/ akupresurze i specjalnej diecie owocowo-warzywnej ale nie wiem czy to cos da:(

Asowa

23.03.2012 15:33

Odpowiedz

O 06:57, dnia 2012-03-23 Anka napisał(-a):

Problemow z tarczyca raczej nie mam robilam badania i hormony w normie. Dezodoranty nic nie pomagaja bo poce sie tez przez glowe (normalnie leci ze mnie zimny pot i mam mokre wlosy) Niektore ubrania sa po 3 noszeniach do wyrzucenia bo nie moge pozbyc sie tego okropnego "zapachu". Szukam teraz pomocy w akupunkturze/ akupresurze i specjalnej diecie owocowo-warzywnej ale nie wiem czy to cos da:(

Jakie badania na tarczycę robiłaś? Bo samo TSH nie wystarcza.

Ja wszystkie wyniki mam dobre a tarczyca malutka i stąd wiele dolegliwości, min nadmierne pocenie się....