Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Czy mam ziarnicę? Streszczenie wszystkich wniosków i odpowiedzi na pytania
Komentujesz wpis użytkownika
Wiola84
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 22:06, dnia 2012-07-08 Wiola84 napisał(-a): > > O 18:09, dnia 2012-03-21 Baldi napisał(-a): > > fajny wątek :) choć jak na realia internetowe - nie do przeczytania przez 90% osób. > > świat nam się stabloizował, czytamy 5 zdań, dwa akapity i idziemy dalej :) > > > > anyłej, przyklejam, po liczbie odświeżeń będziemy widzieć, czy ludzie do niego zaglądają > > > > dzięki! > Ja zaglądam, lub też zaglądnęłam :) > Napisałam juz wcześniej ale wcięło mi posta... > U mnie jest tak: > Węzły szyjne są powiększone hypoechogenne o niejednorodnej echogeniczności, mam skierowanie na kolejne USG tym razem podobno dokładniejsze, do tego dochodzi skierownie na USG brzucha (pobolewa mnie brzuch, mam jakas dziwna asymetrię wyczuwam i widze pod reka "zgrubienie" o owlanym kształcie nie bolace)oraz USG tarczycy. > Obnizyl mi sie glos!!! > Morfologia generalnie ok tylko Neut lekko podwyzszone a LYMPH obnizone > OB podwyższone 21 > CRP 1.57 wiec ok > Objawy > Powiekszone wezly, swiad skóry ale nie umiejscowiony (czasami mocniej swedzi szyja)swiad jest dosc uporczywy, bez zmian skornych , "rwanie węzłów szyjnych", wzmozona potliwość, osłabnięcie, senność, pobolewanie gardla i ucha (brak zapalenia gardla i ucha) bole w pleców umiejscowione (dokladnie na odcinku piersiowym - po nocy ale moze tylko źle spie) > RTG wyszło prawidłowo > Czytałam o poalkoholowym bólu węzłów, ale generalnie nie zaobserwowałam prędzej ból migdałów ale może się nie znam i coś mylę. > W każdym razie jestem w trakcie badań a wasze forum pomaga mi poradzić sobie okropnym uczuciem jakie towarzyszy mi kiedy musze opowiedziec lekarzowi co mi jest. > Chodzi o to ze czuje sie jak hipochondryk a kiedy dostrzegam ich wilkie widrujace oczy mam ochote wyjsc. > Pierwszy raz badam się tak dokładnie od 5 lat (nie liczac odwiedzin u gin) namówił mnie od tego małżonek zaniepokojony moim ciągłym osłabieniem i tak naprawde z czym innym poszłam do lakarza a co innego wyszło! > I jeszcze jeden szczegół... w rodzinie miałam przypadki ziarnicy jak i samego raka w różnej postaci. > Nie panikuję aczkolwiek ciocia mocno mnie nastraszyła. > Ona byla diagnozowana ok 8 miesiecy na pczątku brano ja za depresantke poniewaz badania wychodzily jej ok a ona wciaz źle się czula dopiro po dokladniejszych badaniach i niestety w pózniejszym czasie wyszły złe wyniki. > Niestety mój kochany dziadek nie miał aż tyle szczęścia. > Pozdrawiam Was i dużo zdrówka życzę!
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź