Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Odkasływanie z krwistą wydzieliną

Autor: Binka • 16.03.2012 13:08 • 5 odpowiedzi

Binka

16.03.2012 13:08

Odpowiedz
Witajcie.

Szukałam, szukałam i nie znalazłam więc postanowiłam zabrać głos. Jeśli jednak przez nieuwagę przeoczyłam jakiś wątek to przepraszam ;)

Od jakiegoś czasu odkasłuję z krwistą wydzieliną. Początkowo myślałam że to przez przeziębienie i kaszel który mnie strasznie męczył. Przeziębienie przeszło już dawno temu, kaszlu brak a problem został. Co o tym myślicie?

Ściskam,
Binka.

INES

16.03.2012 16:14

Odpowiedz
No powiem Ci otwarcie, że brzmi to dość niepokojąco.
Nigdy nie miałam czegoś takiego, ale na instynkt, wiem - że krwawienie z jakiejkolwiek "dziury" naszego organizmu nie może być bagatelizowane.
Idź to lekarza!

p.s. poza krwawieniem menstruacyjnym oczywiście :)

Asowa

16.03.2012 22:00

Odpowiedz

O 17:14, dnia 2012-03-16 INES napisał(-a):

No powiem Ci otwarcie, że brzmi to dość niepokojąco.

Nigdy nie miałam czegoś takiego, ale na instynkt, wiem - że krwawienie z jakiejkolwiek "dziury" naszego organizmu nie może być bagatelizowane.

Idź to lekarza!

p.s. poza krwawieniem menstruacyjnym oczywiście :)

Zrób tomograf zatok, możesz mieć przewlekłe zapalenie.

annamarchewa

18.03.2012 15:14

Odpowiedz

O 14:08, dnia 2012-03-16 Binka napisał(-a):

Witajcie.

Szukałam, szukałam i nie znalazłam więc postanowiłam zabrać głos. Jeśli jednak przez nieuwagę przeoczyłam jakiś wątek to przepraszam ;)

Od jakiegoś czasu odkasłuję z krwistą wydzieliną. Początkowo myślałam że to przez przeziębienie i kaszel który mnie strasznie męczył. Przeziębienie przeszło już dawno temu, kaszlu brak a problem został. Co o tym myślicie?

Ściskam,

Binka.

Tak się złożyło,że mam podobny problem,z tym,że ja jestem po leczeniu.Tak czy inaczej temat po trosze ogarnęłam.Najpierw,jak już wspomniano wizyta u laryngologa,on sprawdzi czy krwawienie nie pochodzi z noso-gardzieli.Jeśli wykluczy, to roentgen klatki i badania krwi,ewentualnie bronchoskopia.Jeśli jednak nie masz kaszlu a krew po prostu spływa do gardła to mogą to być zatoki.Wydaje mi się,że przede wszystkim wizyta u lekarza jest niezbędna.Z tego ,co mówił mój onkolog przyczyn może być mnóstwo,również innych niż nowotwory.

Ja jutro z powodu krwioplucia idę na pobranie węzła,który został po leczeniu,już się boję...

pozdrawiam.

Binka

18.03.2012 19:16

Odpowiedz
Też jestem po leczeniu (prawie 7 lat). RTG robiłam dwa tygodnie temu i wyniki są dobre. Kaszlu brak. Kataru też nie mam. Jedynie bardzo często boli mnie głowa. Może macie racje z tymi zatokami. Musze to sprawdzić.

Kontrola się kłania..

Asowa

18.03.2012 19:35

Odpowiedz

O 20:16, dnia 2012-03-18 Binka napisał(-a):

Też jestem po leczeniu (prawie 7 lat). RTG robiłam dwa tygodnie temu i wyniki są dobre. Kaszlu brak. Kataru też nie mam. Jedynie bardzo często boli mnie głowa. Może macie racje z tymi zatokami. Musze to sprawdzić.

Kontrola się kłania..