Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

PROSZE O RADE TYCH DOŚWIADCZONYCH

Autor: MOJA • 10.03.2012 09:48 • 7 odpowiedzi

MOJA

10.03.2012 09:48

Odpowiedz
witajcie,
załamana chciałam się was poradzić.CZY po 8 ABVD,2X ESHAP,2X BEACOPP ESKALOWANY,PET swieci w śródpiersiu nadal jest jeszcze szansa na coś czy jak już jeden lekarz wspomniał zostanie mi tylko żyć z tym dziadostwem jako choroba przewlekła,połykajac okresowo chemie 'podtrzymujaca'.Czy ktoś byl z was w takim położeniu??mysle o konsultacji z innym ośrodkiem np.CO w W-wie,czy moglby mi ktos na miala polecic dobrego hematologa z tego spzitala...swoja droga ile można życ z taka choroba przewlekła?/ aż cos pewnie nie wysiadzie..serce,watroba itd..rok,2lata??5lat??
czy ktos po takich chemiach miał jeszcze np.jakies inne chemie??
mail: moja81@op.pl

Gizmo

10.03.2012 20:57

Odpowiedz

Oczywiście, że są inne schematy leczenia. Moja kumpela miała podobnie, po tym co Ty dostała 3 razy IVE, zrobili jej autoprzeszczep i jest czysto. Konsultuj się z innymi ośrodkami.

MOJA

11.03.2012 08:36

Odpowiedz

GIZMO czy dużym nadużyciem byłoby to gdybyś napisał gdzie leczyła się Twoja kumpela?? bede bardzo wdzieczna, bo jeszcze się zastanawiam gdzie 'uderzyć'.

Gizmo

11.03.2012 14:30

Odpowiedz

jestem kobietą:) moja kumpela leczyła się w Poznaniu na hematologii ale nie polecamy tego ośrodka ze względu na ciągłe opóźnienia w przyjęciach na kolejne wlewy. Moja kumpela konsultowała się również z prof. z Wrocławia i generalnie zalecenia miała takie same, więc wybrała Poznań ze względu na to, że tu mieszka. Ja myślę, że musisz uderzyć tam gdzie Ci bliżej, bo dojazdy przy takiej chorobie są ciężkie. Stolica też ma dobre notowania.

INES

12.03.2012 10:49

Odpowiedz
Ja miałam ABVD x 6, BEACCOP x 4, DHAP x 3, IGEV x 3 ... i żyje ;)
Leczę się dwa lata.
Mimo niepełnej remisji, lekarze polecili mi przeszczep.
Po przeszczepie mam czysto jakimś cudem.
Teraz jestem w programie SGN-35.
Trzymam kciuki że dzięki niemu, nie będzie już nawrotów.

Moi lekarze są bardzo zaangażowani i chcą mnie leczyć.
Mówią, że jestem młoda, mam silny organizm. Jeszcze żaden narząd mi nie siadł, odpukać póki co. Więc walczę alej.
W środę następna tomografię i znów nerwy.

Leczę się na Banacha w Warszawie. Polecam. Jak byś chciała nazwiska konkretnych lekarzy, pisz na priv.

MOJA

12.03.2012 11:09

Odpowiedz
Ines bardzo CI dziekuje,podniosłaś mnie na duchu...
byłabym CI bardzo wdzięczna za prrzesłanie namiarów na maila
bo szczerze to nie wiem gdzie moge znależć namiary na Ciebie na prywatne konto.
Mój maill: moja81@op.pl

MOJA

12.03.2012 14:48

Odpowiedz

GIZMO, SORRY za onego, Tobie tez oczywiscie bardzo dziekuje za informacje ;-))

Gizmo

12.03.2012 19:59

Odpowiedz

Nie ma za co:) będzie dobrze:)dziwi mnie, że jakiś lekarz powiedział Ci takie rzeczy bez podejścia do chemii 3-liniowej ani do przeszczepu. gdzie Ty się leczysz??