zmęczona
04.03.2012 13:57
stronkę znalazłam przypadkiem analizując wyniki krwi liczę, że ktoś mi pomoże co mam dalej robić otóż:
od jakiegoś roku świąd skóry i dziwne zmiany skórne idę do lekarza wyniki w normie potem do 3 dermatologów każdy daje nową droższą maść nie pomaga. Teraz od 4 miesięcy różne infekcje ból gardła na przemian z kaszlem robię rtg:
"nieco zagęszczony rysunek oskrzelowy w okolicy podobojczykowej przy śródpiersiu" lekarz kieruje do pulmonologa daje leki wziewne następne badania:
morfologia
leukocyty 11,8 (4-10)
ob 20
rozmaz monocyty 12%
gran pałeczkowate 2%
podzielone 70%
limfocyty 16%
alat 62.36 (0-40)
resztę wyników w normie
W moczu wykryto bilirubinę, usg jamy brzusznej ok. usg szyi:
"w okolicach podżuchwowych dość liczne węzły chłonne po stronie lewej o wym do ok 21mm*8mm po prawej do ok 23mm*8mm(węzeł chipoechogeniczny/ze słabo widoczną zatoką) w lewej okolicy części boczno-górnej i środkowej szyi oraz okolicy części tylnej mięśnia mostkowo-obojczykowosutkowego dość liczne węzły chłonne z zach. zatokami o wym do 21mm*9mm
tarczyca w części dolnej lewego płata zmiana ogniskowa hipoechogeniczna o wym 3*3.5*4mm
do endokrynologa jestem zapisana na lipiec a hematologa na sierpień czy z tymi wynikami mogę czekać do tych terminów? teraz biorę już piąty antybiotyk bo jak nie gorączka to infekcja i tak w kółko wysyłana jestem tu i tam i każdy rozklada ręce mam już dosyć leków i lekarzy a czuję się coraz gorzej
przepraszam, że się rozpisałam ale może wy mnie naprowadzicie co robić dalej
pozdrawiam