Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Ciężko dojść do wagi ...

Autor: CzarnaMamba • 01.03.2012 19:58 • 8 odpowiedzi

CzarnaMamba

01.03.2012 19:58

Odpowiedz

Cześć Wam*... Byłam dziś na wizycie kontrolnej wszystko ok.Pet _ Całkowita Remisja. chodzi o to , że moja Pani dr.powiedziała mi że Czas już powoli odchudzać się nic na siłę ale mówi że nadwaga i otyłość nie jest nam wskazana,.Mnie po leczeniu 8Abvd - przytyło ok 15kg ..ważyłam wcześniej w normie..:-/ Teraz mimo że chodzę 3 razy w tyg na basen i aerobic nic mi to nie daje , dietę mam przez lekarzy :-/Czy Wam też tak trudno? Czy macie może jakieś sprawdzone sposoby? Dziewczyny czy PET również bada piersi i macicę ?? Bo zapomniałam się zapytać DR. Pozdrawiam**

Gizmo

01.03.2012 21:25

Odpowiedz

Tak, podczas Peta wychodzą nieprawidłowości również w piersiach. U mnie z wagą też ciężko, ale po roku od chemii powoli gubie. Nie głodzę się, nie zmieniam nawyków a waga powoli spada (wcześniej nie mogłam nic zrzucić)

Janek

02.03.2012 08:20

Odpowiedz

Ja naprawdę uważam co jem , a waga po zakończeniu chemii powoli ale ciągle do przodu, dziś 122,5 kg. było kiedyś 107 poradźcie co robić, jest ciężko bolą kolana , kręgosłup itd. chemię skończyłem w czerwcu, pozdrawiam

beata79

02.03.2012 09:54

Odpowiedz
Ja też mam spory problem z wagą. Po ABVD przytyłam 18 kg. Miałam nadzieję, że przy przeszczepie coś schudnę ale nic z tego. Nie jadłam praktycznie przez 1,5 miesiąca. Byłam tylko na kisielkach, a wszystko inne i tak zwymiotowałam. I nic ! Nawet lekarze się dziwili, że nie schudłam przy przeszczepie jak inni chudną nawet po kilkanaście kg.
Ja mam jeszcze problemy z tarczycą - niedoczynność Hashimoto i wiem, że to rónież dosyć mocno blokuje moje chudnięcie. Załamać się można.

INES

02.03.2012 10:09

Odpowiedz
Ja jeszcze nie odchudzam się, ale zaczynam za chwilę.

Mam ogólną tendencję do tycia, a w czasie chemii przytyłam też ok 15 kg.

Znam jedną sprawdzoną dietę MŻ (mniej żreć) :)

W praktyce wygląda to tak, że jem 5 mniejszych posiłków dziennie.
Całkowicie wykluczam słodycze, przetworzone węglowodany proste i pieczywo.

Odstawienie pieczywa nagle sprawia, że nasze posiłki są urozmaicone w warzywa i szybciej się najadamy.

Tym sposobem odchodziłam się bez efektu jojo. Polecam.

Nessa

02.03.2012 11:48

Odpowiedz

ciężko mi się wypowiadać z osobistych doświadczeń bo wagę trzymam taką samą jak przed chorobą, ale moja przyjaciółka aktualnie od mniej więcej stycznia się odchudza. Była u dietetyczki, ma rozpisane ile czego może zjeść na każdy z 5 posiłków, o których godzinach. 4 pierwsze wizyty to był łączny koszt 150zł (Wrocław), potem już nie musiała, ale dla lepszej motywacji chodzi co tydzień. Wyniki rewelacyjne. Chudnie sobie łagodnie, powoli. Poszło chyba 7kg od stycznia. Nie czuje głodu, przemiana materii bardzo dobra. Ogólnie jest bardzo zadowolona, a też miała okropne problemy i nie mogła schudnąć.

anetka_945

02.03.2012 19:00

Odpowiedz

Ja jestem jeszcze chudsza niż przed chorobą....:/

CzarnaMamba

03.03.2012 10:18

Odpowiedz

Dziękuję Kochani za odpowiedzi i jak zawsze macie rację, otóż mam tarczycę niedoczynność leczę ją od samego początku leczenia, za 2 tyg idę na kontrolę poproszę lekarza aby przepisał porządnie dopasowane leki być może od nich tyję biorę Euthyrox N75 a wczesniej brałam 25 i 50N.. Dietetyczkę to ja mam w rodzinie też mam ustalona dietę.. No nic muszę się uzbroić w ciepliwość i stopniowo odchudzać się.. Mam nadzieję że do maja uda mi się co nie co.. zgubić... Syn ma komunię i chce wcisnać się w kieckę

Baska

04.03.2012 06:58

Odpowiedz
Witam,
po chemii tez przytylam jakies 15 kg. Jestem juz ponad 6 lat w remisjii i nadal mam slaba przemiane materii. Po leczeniu udalo mi sie schudnac dzieki temu ze co weekend jezdzilam na jeden dzien nad morze i chodzilam plaza od 8 do 16 stej. Nie wiem ile kilometrow przeszlam w tym czasie ale efekty byly super. Dzis znow mam problem z nadwaga, szukam sposobu by jej sie pozbyc, kilka miesiecy temu bylam zafascynowana dieta strukturalna i zamierzam do niej powrocic. Czytam tez o odzywianiu zgodnie z grupa krwi. Musze wyeliminowac produkty zbozowe bo one nie sluza grupie 0. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Z drugiej strony najwazniejsze by dobrze sie czuc wiec jesli te 10 kg ci nie przeszkadza, zmien garderobe i nie probuj sie na sile odchudzac. Otylosc jest niebezpieczna ale mala nadwaga jeszcze nikomu nie zaszkodzila.