ewaimi
20.02.2012 22:36
Czy to działa z takim opóźnieniem i ile taki efekt może się utrzymywać?
Autor: ewaimi • 20.02.2012 22:36 • 10 odpowiedzi
ewaimi
20.02.2012 22:36
Gizmo
21.02.2012 07:31
No ja po pierwszym podaniu myślałam, że skonam - bolały mnie strasznie kości, zwłaszcza mostek i kość krzyżowa. Za każdym następnym razem te objawy były bardzo znikome. Ból w kościach po kilku dniach od podania może być objawem tego, że lek zaczął działać i Twoje białe skoczyły. Ja byłam na neulaście przez całe leczenie i na prawde pierwszy raz był najgorszy, potem było już tylko lepiej. Głowa do góry:)
baldi
21.02.2012 20:51
O 23:36, dnia 2012-02-20 Ewaimi napisał(-a):
czy np. ból kości następuje zaraz po podaniu?
nie.
Ja brałam zastrzyk trzy dni temu i generalnie wszystko było ok, a dziś czuję się jak połamana:/
to normalne :)
Czy to działa z takim opóźnieniem i ile taki efekt może się utrzymywać?
kilka dni.
dzielna bądź :)
ewaimi
21.02.2012 22:50
będę dzielna i cierpliwa w miarę możliwości :) Dodam jeszcze tylko, że wcześniej zamiast naulasty miałam zarzio, podawany przez trzy dni z rzędu i generalnie dobrze się czułam. Może neulasta ma mocniejsze działanie...
Anulek75
24.02.2012 21:45
Nessa
25.02.2012 11:44
O 22:45, dnia 2012-02-24 Anulek75 napisał(-a):
Ja dziś dostałam 3 zastrzyk Neupogenu, kości szaleją do tego dostałam gorączki 38,7 dostałam Augmentin nie mam pojęcia czy mogę tak zostać na weekend bez badania krwi. Do tej pory badałam co dzień dziś WBC 0,8 NEU-0,09 PLT-59,9 wczoraj 22 ogólnie mam już zlecone kolejne 3 zastrzyki ale nie wiem czy mogę zostać bez kontroli do poniedziałku z gorączką. Wiecie jak to w weekend z naszą służbą zdrowia, pozostaje pogotowie. Proszę podpowiedzcie co robić? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam walczących
moje gg 10630039
Jak bierzesz antybiotyk i neupogen to powinnaś dać radę. Miałam taką akcję w trakcie chemii, myslałam że to już mój koniec, ale jak widać zyję haha :D Miałam 0,7 leukocytów i gorączkę ponad 39. Dali mi antybiotyk i wlasnie zastrzyki i jakos doszłam do siebie, ale nie od razu oczywiście. Dopoki gorączka po apapie spada to nie martw sie. Jak się pogorszy to wtedy zostaje szpital, ale wybralabym Twoich lekarzy, bo jak pojechalam gdzie indziej to powiedzieli ze przesadzam, a okazalo sie wlasnie ze mam 0,7 leukocytow, wiec nie przesadzałam chyba
Anulek75
25.02.2012 12:42
Jak bierzesz antybiotyk i neupogen to powinnaś dać radę. Miałam taką akcję w trakcie chemii, myslałam że to już mój koniec, ale jak widać zyję haha :D Miałam 0,7 leukocytów i gorączkę ponad 39. Dali mi antybiotyk i wlasnie zastrzyki i jakos doszłam do siebie, ale nie od razu oczywiście. Dopoki gorączka po apapie spada to nie martw sie. Jak się pogorszy to wtedy zostaje szpital, ale wybralabym Twoich lekarzy, bo jak pojechalam gdzie indziej to powiedzieli ze przesadzam, a okazalo sie wlasnie ze mam 0,7 leukocytow, wiec nie przesadzałam chyba
Dzięki za odzew :)
Dziś już temperatura spadła, nie pojechałam badać krwi, już mnie to ganianie zmęczyło, zobaczę co przyniesie wieczór najwyżej jutro zaatakuję pogotowie. Leczę się w CO Wa-wa a mieszkam na drugim końcu Polski. Jakoś niepewnie się czuję tym bardziej że tu lekarz chciał mi podać Neulastę po której musiałabym mieć 3 tygodnie przerwy do następnej chemii, która planowana jest na czwartek. I weź tu zaufaj lekarzowi...
Nessa
25.02.2012 12:49
czemu po neulaście 3 tyg przerwy? ja bralam po chemii nastepnego dnia neulaste
Anulek75
25.02.2012 12:59
O 13:49, dnia 2012-02-25 Nessa napisał(-a):
czemu po neulaście 3 tyg przerwy? ja bralam po chemii nastepnego dnia neulaste
No właśnie dzień po chemii ale nie 2 tygodnie po... ja 13 lutego miałam ostatni wlew pierwszej chemii
kola
27.02.2012 19:00
A czy ktoś z was miał zastrzyki TevaGastim. Bo ja mam wziąć 5 sztuk ale po trzecim tak mnie łamie że zastanawiam się czy nie odpuścić tych 2 pozostałych.
annamarchewa
02.06.2012 18:14
właśnie dziś nasmarowałam na blogu,że wszystko ok i długo nie trzeba było czekać...6 dni temu wzięłam neulastę,ból dopiero teraz,wyczytałam,że może tak być.Martwi mnie co innego.Skoro trzy dni temu,czyli tydzień od rozpoczęcia wlewu cisplatyny miałam super morfologie:płytki 205;HGB 13,3;leukocyty 22 tys.to oznacza,że za wcześnie zrobiłam badanie krwi?Czy skoro ból pojawił się teraz to znaczy,że spadki(dołek)też jest teraz?Czy ból jest ściśle związany ze spadkiem wszystkich wartości morfologii?