Musiałem siegnąć do archiwum bo mi się to wszystko pomieszało więc przepisze :
Lympchhogranulomatosis maligna typ z dominacja limfocytów LP.
Leczenie rozpoczął w lutym 1985 roku. Otrzymał trzy cykle MOPP.w lipcu 1985 stwierdzono węzeł na szyi po stronie lewej włączono leczenie Natulan, Endoksan,Enkorton Progresja.W okresie od 22.o9 1987 do 8.10.1987 otrzymał 3600R/ fr na pole pachowe i 3900rad/13fr w pole szyjne lewe w warunkach KV250
No i teraz wznowa i rozpoczęte leczenie 30.12 2010 6 cykli ABVD radio napromieniany fotonami X15 MV dawka 30 Gy w 15 frakcjach na obszar układu chłonnego pod przeponowego, może to się komu przydać,tak że miałem 3 wznowy w 1985,1987,2010 r. i myślę, że tej złośnicy limit się wyczerpał,pozdrawiam
Właśnie ja mam ten sam typ LP. Wznowa nastąpiła dokładnie 10 lat po pierwszym rozpoznaniu. Leczono mnie radioterapią płaszcza górnego mimo,że węzeł był tylko jeden na szyi, a potem go usunęli. Teraz miałam 2 węzły w jamie brzusznej z czego został tylko jeden.Mówią o chemii niskodawkowej oraz leczeniu immunologicznym,za które trzeba słono zapłacić.
Ciekawe co dalej, bo ponoć to lubi się wznawiać. Mam nadzieję, że i ja limit też już wyczerpałam.
Pozdrawiam
PS A w grudniu byłam masakrycznie spanikowana.:)Dzięki wtedy za odpowiedź
Pozdrawiam