Ziarnica.pl
← Wróć do działu Kulinarnie
Kulinarnie

radioterapia a włosy

Autor: paul89 • 18.02.2012 19:13 • 4 odpowiedzi

paul89

18.02.2012 19:13

Odpowiedz

wiem że pytanie to już padało na forum jednak zależy mi na szybkiej odpowiedzi a mianowicie chodzi o włosy 20. XII. 11r. zakończyłam naświetlania klatki piersiowej i szyi włosy zaczęły odrastać jednak na potylicy nadal ich nie ma - nastawiałam się na to ponieważ nie wiele osób pisało że trzeba na nie troszkę poczekać i żyłam tak do wczoraj ale na wizycie u mojej onkolog tak z ciekawości spytałam o włosy, a ona powiedziała że one NIE odrosną w ogóle - i jestem w szoku bo u większości osób włosy odrosły w wolniejszym tempie może trochę słabsze ale odrosły a wczoraj lekarka mnie uświadomiła że one nie odrosną trochę mnie to podłamało wiem że po tym co każdy z nas przeszedł włosy nie są może najważniejszą sprawą ale dla mnie jako kobiety ma to znaczenie w związku z tym chciałam się dowiedzieć jak było u was czy mam powoli przyzwyczajać się do myśli że włosy nigdy nie odrosną????

Anna

18.02.2012 20:21

Odpowiedz

O 20:13, dnia 2012-02-18 Paul89 napisał(-a):

... chciałam się dowiedzieć jak było u was czy mam powoli przyzwyczajać się do myśli że włosy nigdy nie odrosną????

Mojej córce odrosły normalnie. Miała 18 naświetlań klatki i szyi i zahaczało o potylicę. Bądź dobrej myśli.

Nessa

18.02.2012 20:58

Odpowiedz
spoko spoko odrosną

naświetlania skończyłam we wrześniu, teraz w styczniu zaczęły odrastać, nawet mam wrażenie że w tym miejscu więcej :P

fishka

18.02.2012 21:22

Odpowiedz

Z własnego doświadczenia wiem, iż włosy po naświetlaniach odrastają znacznie wolniej niż po chemioterapii. Może to nawet trwać miesiącami. Ja zakończyłam radio końcem stycznia a jeszcze w maju nosiłam szaliczki na szyi, aby zakryć niekompletne owłosienie z tyłu głowy. W czerwcu było już jako tako :). Cierpliwości, a czas pokarze czy pani doktor miała rację. Ja w każdym bądź razie stawiam na to, że włosy w końcu się pojawią :) Pozdrawiam.

Paul89

19.02.2012 12:35

Odpowiedz

Dziękuję za odpowiedzi nie pozostaje mi nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać:) Pozdrawiam