Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Co robic?

Autor: Ula • 27.01.2012 16:53 • 4 odpowiedzi

Ula

27.01.2012 16:53

Odpowiedz
Od wczoraj wertuje te stronke wszerz i wzdluz i chyba probuje sie uspokoic, ze nic mi nie jest... Ale od poczatku:

Okolo 3-4 miesiecy temu zaczely mi sie uciazliwe bole karku i gornej partii plecow, czasem rowniez i pod pachami. Mialam tez krotkotrwale powiekszenie wezla w prawej pachwinie. Moja internistka wyslala mnie na badania krwi i USG piersi, ktore nic nie wykazaly.
Mozna powiedziec, ze od okolo 3 tygodni jest lepiej pod tym wzgledem, ale przed swietami dostalam kaszlu, ktory mam do dzis, 2 tygodnie temu zaczela mnie bolec skora po prawej stronie pepka (glownie przy dotyku). Bol ten trwa do dzis i nasila sie, a od 3 dni dodatkowo mam katar i bol gardla oraz stan podgoraczkowy. W nocy bardzo sie poce. Bola mnie takze plecy i brzuch (lewa strona).

Do tej pory niewiele wiedzialam na temat tej choroby, a im wiecej czytam na jej temat, tym bardziej mam wrazenie, ze pasuje do opisow objawow :-(.

Co powinnam zrobic, do jakiego lekarza sie udac?
Bede wdzieczna za kazda rade! Pozdrawiam i zycze ZDROWKA :-)

Ula

27.01.2012 18:18

Odpowiedz
Chyba w ogole by mnie tu nie bylo, gdyby nie ten nieustajacy bol skory brzucha, a przeczytalam, ze "puchniecie" i dolegliwosci wezlow chlonnych na okolicach brzusznych jest charakterystyczne przy tej chorobie i to raczej w bardziej zaawansowanym stadium???

Sorki, jesli panikuje bez powodu, ale jestem tylko przestraszonym laikiem...

mikee80

27.01.2012 19:54

Odpowiedz

robiłasś usg brzucha ? może do gastrologa z tymi bólami brzucha idź. rtg klatki można zrobić. badania krwi w kierunku jakiś bakterii czy coś.

mikee80

27.01.2012 19:54

Odpowiedz

i zdecydowanie niepanikować w żadnej sytuacji :)

rosjja21

30.01.2012 09:09

Odpowiedz

O 20:54, dnia 2012-01-27 mikee80 napisał(-a):

robiłasś usg brzucha ? może do gastrologa z tymi bólami brzucha idź. rtg klatki można zrobić. badania krwi w kierunku jakiś bakterii czy coś.

Zgadzam sie z kolega, usg jamy brzusznej no i tk klatki jak najbardziej tez mozna zrobic, na usg powinno widac czy masz jakies wezly powiekszone czy cos tam sie dzieje wtedy pokieruja cie dalej