Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Parę pytań ozdrowieńca

Autor: Nessa • 24.01.2012 10:54 • 7 odpowiedzi

Nessa

24.01.2012 10:54

Odpowiedz
Hej mam pytanie do osób po leczeniu, przy końcu i wszystkich bogatych w wiedzę ;-)
Jak to jest z waszymi leukocytami po leczeniu. Doszliście w tym zakresie szybko do normy? Czymś się wspomagaliście? Przyznam, że po ostatniej morfologii trochę się zdziwiłam. Spodziewałam się czegoś około 4,0 bo w ostatnich badaniach było 3,3. Teraz moje wbc jest na poziomie 2,7. Jak Wasi lekarze podchodzą do stosowania witamin? Chcę podejść do swoich i zapytać czy coś mam robić czy tylko czekać i grzecznie jeść zdrowe jedzonko, ale że u mnie zawsze jest inny lekarz to zastanawiam się co Wam wiadomo w temacie.
Druga sprawa. Masaże

Aga71

24.01.2012 11:31

Odpowiedz

O 11:54, dnia 2012-01-24 Nessa napisał(-a):

Hej mam pytanie do osób po leczeniu, przy końcu i wszystkich bogatych w wiedzę ;-)

Jak to jest z waszymi leukocytami po leczeniu. Doszliście w tym zakresie szybko do normy? Czymś się wspomagaliście? Przyznam, że po ostatniej morfologii trochę się zdziwiłam. Spodziewałam się czegoś około 4,0 bo w ostatnich badaniach było 3,3. Teraz moje wbc jest na poziomie 2,7. Jak Wasi lekarze podchodzą do stosowania witamin? Chcę podejść do swoich i zapytać czy coś mam robić czy tylko czekać i grzecznie jeść zdrowe jedzonko, ale że u mnie zawsze jest inny lekarz to zastanawiam się co Wam wiadomo w temacie.

Druga sprawa. Masaże

Nessa

24.01.2012 11:35

Odpowiedz
dzięki Aga, ja pracy szukam, a póki co mam sesję i znowu jestem na pierwszym roku haha :D leczenie mi się rzuciło na głowę...stara i drugich studiów się jej zachciało

Aga71

24.01.2012 14:55

Odpowiedz

O 12:35, dnia 2012-01-24 Nessa napisał(-a):

dzięki Aga, ja pracy szukam, a póki co mam sesję i znowu jestem na pierwszym roku haha :D leczenie mi się rzuciło na głowę...stara i drugich studiów się jej zachciało

yda

26.01.2012 22:58

Odpowiedz
Witam:)
Co do masażu to szczerze nie polecam ponieważ wszelka fizjoterapia (czyli masaże, lasery, magneto, terapia manualna itd) jest przy ziarnicy zabroniona przez 5 lat od remisji choroby (jest przeciwwskazaniem) więc żaden dobry fizjoterapeuta takiego zabiegu po wcześniejszym wywiadzie nie powinien wykonać (nawet jeśli jakiś lekarz, który nie do końca zna się na fizjoterapii takie skierowanie wypisze).
(wiedza ze studiów - 4 rok fizjoterapii;)

Pozdrawiam i zdrówka:)

Nessa

26.01.2012 23:10

Odpowiedz

dziękuję Yda serdecznie za informacje :)

Asowa

27.01.2012 08:24

Odpowiedz
Mi lekarz pozwolił aloes - jeśli chodzi o suplementy.
Ale jakoś mi nie podszedł i nie piłam.
Inne wynalazki odradzał, mam do niego zaufanie więc się stosuję.
Jestem prawie 2 lata po leczeniu i do tej pory WBC bywa poza granicami normy, tak ma być podobno;)

Masaże nie są całkowicie zakazane, nie można masaży na łózka i fotelach do masażu,lekarz powiedział, że raz na jakiś czas masażysta znający się na swojej pracy może rozmasować mi bolące plecki. Czasem z tego korzystam ;)

yda

27.01.2012 11:25

Odpowiedz

Owszem taki masaż pomaga na bolące plecki bo sama z takich korzystałam przed ZZ, ale jeśli jakiś masażysta wykona Ci taki zabieg (masaż) to jest to błąd w sztuce... (Chyba, że minęło już 5 lat:)