Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

CIĄŻA

Autor: MONIKA26X • 18.01.2012 13:32 • 4 odpowiedzi

MONIKA26X

18.01.2012 13:32

Odpowiedz

CZEŚĆ WSZYSTKIM JESTEM PRAWIE TRZY LATA PO LECZENIU I CHCIAŁABYM ZAJŚĆ W CIĄŻĘ, ALE BARDZO SIĘ BOJĘ. LEKARZ GINEKOLOG U KTÓREGO BYŁAM TWIERDZI,ŻE CIĄŻA MOŻE SPOWODOWAĆ NAWRÓT CHOROBY, NATOMIAST MÓJ LEKARZ ONKOLOG TWIERDZ,I ŻE NIE MA ŻADNYCH PRZECIWWSKAZAŃ. POMOCY BO NIE WIEM CO MAM ROBIĆ I MYŚLEĆ.

Asowa

18.01.2012 13:37

Odpowiedz

O 14:32, dnia 2012-01-18 MONIKA26X napisał(-a):

CZEŚĆ WSZYSTKIM JESTEM PRAWIE TRZY LATA PO LECZENIU I CHCIAŁABYM ZAJŚĆ W CIĄŻĘ, ALE BARDZO SIĘ BOJĘ. LEKARZ GINEKOLOG U KTÓREGO BYŁAM TWIERDZI,ŻE CIĄŻA MOŻE SPOWODOWAĆ NAWRÓT CHOROBY, NATOMIAST MÓJ LEKARZ ONKOLOG TWIERDZ,I ŻE NIE MA ŻADNYCH PRZECIWWSKAZAŃ. POMOCY BO NIE WIEM CO MAM ROBIĆ I MYŚLEĆ.

Pewnie co lekarz to opinia...

Mam koleżankę, która jest trochę krócej w remisji niż ty.

Jest prawie w połowie ciąży, czuje się dobrze.

Onkolog nie widzi problemów.

anna

18.01.2012 14:04

Odpowiedz

O 14:37, dnia 2012-01-18 Asowa napisał(-a):

O 14:32, dnia 2012-01-18 MONIKA26X napisał(-a):

Pewnie co lekarz to opinia...

Mam koleżankę, która jest trochę krócej w remisji niż ty.

Jest prawie w połowie ciąży, czuje się dobrze.

Onkolog nie widzi problemów.

Hej nie suchaj tego lekarza ja jestem ponad rok po leczebiu i zaszlam w ciaze jestem w 15 tyg.ciazy jak.na razie wszystko dobrze

Magdusia

19.01.2012 19:33

Odpowiedz
Rzeczywiscie, co lekarz to teoria. I któremu zaufać?...
Ja od swojego uslyszałam ostatnio taką teorię: KIEDYŚ (ładnych pare lat temu) uważało się, że jeśli nie ma nawrotu przez 5 lat to jest się zdrowym/wyleczonym i wtedy jest już bezpiecznie. Teraz już się tak nie uważa, ale może lepiej te 5 lat poczekać...
Jak widać po wpisach na tym forum, wiele dziewczyn zdecydowało się na ciążę i nie przypominam sobie, żeby którakolwiek z nich napisała, że miała przez to nawrót. (może po prostu nie trafiłam na taki post, bądź sobie nie przypominam)
Temat ten też mnie coraz częściej zastanawia.

kasia27

03.02.2012 13:33

Odpowiedz

Hej mam 27 lat i jestem 2 lata po ostatniej chemi mialam IVB stopien i 8ABVD wszystko jest spoko wlasnie w poniedzialek przyszedl wynik pet z warszawy wszystko spoko .Tez mam ten sam problem nie wiem czy decydowac sie na ciaze bardzo sie boje nawrotu choroby chociaz moj chematolog nie jest przeciwny ale skad lekarze moga znac nasz organizm kazdy jest przeciez inny sama nie wiem tyle pytan nasowa mi sie do głowy.A tak bardzo bym chciala miec juz swoje dziecko :))))))) sciskam mocno dziewczyny i POWODZENIA DLA WSZYSTKICH :)