Z tego co wiem czasem (jeśli wyniki tomografii połówkowych są dobre) podają ABVD bez bleomycyny. Takie praktyki są częste na wyspach. Pozdrawiam
Ostatnio jak byłam na chemii lekarz sie mnie pytał czy ostatnim razem dostałam bleomycyne bo brakło. W dzien mojej chemii byl ten lek takze mnie nie ominelo ale podobno sa jakies braki od producenta a to jedyny producent. Wiem, ze ci co nie dostali tej bleomycyny musieli na drugi dzien przyjechac i podawali im tylko ten lek. Ciekawe czy teraz beda miec bleomycyne skoro taki juz jest z nia problem.
A czy ty też leczysz się w CO w Warszawie?
Ja w Katowicach ale skoro jest to brak u producenta to wszedzie moze byc problem tym bardziej, ze juz sie zdarzylo, ze u nas tez zabrakło a podobno to jest jedyny producent ja mam chemie 17 dam znac czy był problem.
I jak? Były teraz problemy z tym lekiem, czy miałaś "komplet"?
Witam
Teraz dla odmiany nie było dakarbazyny, bleomycyne i reszte dostałam a dzisiaj dzwonili, ze mam przyjechac na dakarbazyne jutro, takze ogolnie jaja to sa jakies. Braki u producentów ciekawe co to bedzie jak zabraknie w koncu na dobre czegos to nam zmienia w połowie leczenie czy bedzie bez tego leku. Ja jeszcze nie doszlam do siebie po wczorajszym i jak mysle, ze jutro mam jechac znowu to mi sie dzwiga normalnie masakra...:/