Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

PROGRESJA PO ESHAPIE

Autor: sto lat • 11.01.2012 15:24 • 4 odpowiedzi

sto lat

11.01.2012 15:24

Odpowiedz
witajcie,
otrzymałem wyniki z peta,we wnioskach koncowych napisano ze jest progresja,choc ogolnie rzecz biorac wezly duze z poprzedniego peta z wysokim suvem sie pozmniejszaly.Ale ja nie o tym...Czy ktos tez miał tak upartego dziada..zastanawiam się co dalej ,jak chemia ..ile jeszcze??
do taj pory miałem ABVD,i1 bEACOPP i 2 eshapy...piszcie

seba1502

11.01.2012 16:39

Odpowiedz

O 16:24, dnia 2012-01-11 sto lat napisał(-a):

witajcie,

otrzymałem wyniki z peta,we wnioskach koncowych napisano ze jest progresja,choc ogolnie rzecz biorac wezly duze z poprzedniego peta z wysokim suvem sie pozmniejszaly.Ale ja nie o tym...Czy ktos tez miał tak upartego dziada..zastanawiam się co dalej ,jak chemia ..ile jeszcze??

Moim skromnym zdaniem jakaś chemia mobilizacyjna + zebranie komórek macierzystych i przeszczep. Tak było w moim przypadku.

Aga71

11.01.2012 19:26

Odpowiedz

O 17:39, dnia 2012-01-11 seba1502 napisał(-a):

O 16:24, dnia 2012-01-11 sto lat napisał(-a):

witajcie,

hm..ja miałam...

6ABVD, 4BEACopp, 2 eshapy, separacja komórek, BEAM przeszczep...gdzie się leczysz?

przed przeszczepem nie miałam całkowitej remisji a guz w śródpiersiu miał 3cm/2cm, plus kilka węzłów po 2 cm. W tej chwili 7 miesięcy po przeszczepie całkowita remisja potwierdzona petem i dwoma TK:-).

Będzie dobrze. Trzymaj się, ale poproś lekarzy o separację komórek do przeszczepu:-)

Gizmo

12.01.2012 07:24

Odpowiedz

Moja przyjaciółka tak ma. ESHAP wogóle na nią nie podziałał. Teraz podali Jej chemię trzecioliniową (schemat IVE - bardzo popularny w Poznaniu) po którym PET jest czysty. Komórki ma zebrane, czeka na przeszczep.

sto lat

12.01.2012 10:26

Odpowiedz

lekarze zakładali że eshap da rady,komórki mam juz zebrane,no iczekalismy na tego peta a tu bu-niespodzianka ;-(widze ze przy tej chorobie nic a nic nie mozna zaplanowac ...człowiek myslal ze po abvd bedzie zdrowy,ze te historie ludzi ktorzy pisza o tej dlugiej walce nie dotycza ciebie a tu- masz ci los ;-()