Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

co to jest

Autor: kagi99 • 10.01.2012 17:50 • 2 odpowiedzi

kagi99

10.01.2012 17:50

Odpowiedz

Od okolo pol roku posiadam po 2 stronach szyi po 2 guzki. objawow typou B dla ziarnicy nie mam zadnych, wrecz przeciwnie tyje zamiast chudnac Guzki sa przesuwalne niebolesne i twarde. Nie powiekszaja sie. Prosze o rade czy mam sie czym martwic i co to moze byc. Wtedy gdy pojawily sie guzki nie chorowalem o ile nie bylo ich wczesniej

Aga71

10.01.2012 18:29

Odpowiedz

O 18:50, dnia 2012-01-10 Kagi99 napisał(-a):

Od okolo pol roku posiadam po 2 stronach szyi po 2 guzki. objawow typou B dla ziarnicy nie mam zadnych, wrecz przeciwnie tyje zamiast chudnac Guzki sa przesuwalne niebolesne i twarde. Nie powiekszaja sie. Prosze o rade czy mam sie czym martwic i co to moze byc. Wtedy gdy pojawily sie guzki nie chorowalem o ile nie bylo ich wczesniej

Nie sądzę, żeby ktokolwiek z nas mógł stwierdzić, czy masz się czym martwić, czy nie. Najprościej będzie, jak pójdziesz do rodzinnego,zrobisz podstawowe badania krwi, ewentualnie usg tych węzłów- jeśli to węzły.

Od tego zacznij, jeśli coś Cię niepokoi. Jeśli tyjesz, być może masz zaburzoną gospodarkę hormonalną tarczycy...

kagi99

14.01.2012 16:29

Odpowiedz

A więc byłem u lekarza rodzinnego. Powiedział,że nie przypuszcza zeby bylo to cos groznego poniewaz te wezly sa niewielkie. Maja moze 1 cm albo mniej trudno tak powiedziec. Skierował mnie na badanie krwi. Zobaczymy co bedzie.