Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Konsultanci!!!

Autor: fantomas • 10.06.2005 13:41 • 12 odpowiedzi

fantomas

10.06.2005 13:41

Odpowiedz

mam pytanie do znawcow w temacie. Mam nadzieje ze zostanie potraktowane powaznie .bo sprawa wydaje mi sie powazna,a chodzi o to ze moj DR.proponuje mi trepanobiobsje a ja dzisiaj nie wyrazilem zgody.nie wiem czy dobrze robie?a sprawa jest taka ze juz na poczatku czyli w czerwcu2004 pobierali mi szpik i bolalo jak jasna chol....ale cale szczescie nie bylo zadnuch naciekow "Hadkina" Wiec sie tak zastanawiam czy jest sens cierpiec i poddac sie badaniu ponownie czy nie?>czy zrobic je dla pewnosc ? >prosze o szybka opinie poniewaz dzisiaj mam przepustke z kliniki do poniedzialku jestem w domu i chce sie z wami skonsultowac co o tym muslicie Pozdrawiam ...

Joaśka Ż.

10.06.2005 23:11

Odpowiedz

O 15:41, dnia 2005-06-10 fantomas napisał(-a):

mam pytanie do znawcow w temacie. Mam nadzieje ze zostanie potraktowane powaznie .bo sprawa wydaje mi sie powazna,a chodzi o to ze moj DR.proponuje mi trepanobiobsje a ja dzisiaj nie wyrazilem zgody.nie wiem czy dobrze robie?a sprawa jest taka ze juz na poczatku czyli w czerwcu2004 pobierali mi szpik i bolalo jak jasna chol....ale cale szczescie nie bylo zadnuch naciekow "Hadkina" Wiec sie tak zastanawiam czy jest sens cierpiec i poddac sie badaniu ponownie czy nie?>czy zrobic je dla pewnosc ? >prosze o szybka opinie poniewaz dzisiaj mam przepustke z kliniki do poniedzialku jestem w domu i chce sie z wami skonsultowac co o tym muslicie Pozdrawiam ...

Nie wiem czy dobrze radzę ale uważam, że powinieneś zrobić trepanobiopsję. Nie wiem czemu chcą Ci ją zrobić - na pewno po to by zbadać czy masz zajęty (albo nie) - szpik. Na pewno mają powód. Na zakończenie leczenia może?

Wywalcz znieczulenie ogólne - (fajny odlot) - i już. Przynajmniej będziesz wiedział jak wyglądasz :)

Trzymaj się ciepło

Joaśka

Asica

11.06.2005 05:37

Odpowiedz

O 15:41, dnia 2005-06-10 fantomas napisał(-a):

chodzi o to ze moj DR.proponuje mi trepanobiobsje a ja dzisiaj nie wyrazilem zgody.nie wiem czy dobrze robie?a sprawa jest taka ze juz na poczatku czyli w czerwcu2004 pobierali mi szpik i bolalo jak jasna chol....

Az tak bolalo?:| Z tego co pamietam to CHWILA bolu i po sprawie.. Ja osobiscie wolalam i wole bol fizyczny niz bol psychiczny.. Niech sobie kluja,tna i co chca robia, jesli po tym wszystkim bede wiedziala na czym stoje..a bez tych wszystkich badan/kontroli glupia glowa by tylko zeschizowala, a po co mi to - moze sie kiedy do czego jeszcze przyda ;)

Wiec sie tak zastanawiam czy jest sens cierpiec i poddac sie badaniu ponownie czy nie?>czy zrobic je dla pewnosc ?

Jest sens poddac sie ponownie badaniu i zrobic je dla pewnosci! Chlopie toz to tylko "poboli i przestanie"..

Wez tez pod uwage fakt, ze Twoj lekarz nie robi tego dla swojej przyjemnosci, ale dla Twojego dobra.. W niektorych polskich szpitalach/klinikach pacjenci sami musza sobie wyzebrac/wynegocjowac(czasem za pomoca "reklamoweczki") najzwyklejsze badanie jak usg..

Jesli masz az takiego stracha po ostatnim razie (wnioskuje,ze bylo tylko miejscowe znieczulenie), to walcz/zebraj/negocjuj jakiegos "odlotowca"

Rada: Z wlasnego doswiadczenia wiem,ze czeste zadawanie pytan (typu "A do czego ta igla?","A czemu taka gruba?";)w czasie badania wplywa na sprawnosc i szybkosc wykonania trepanobiopsji pod znieczuleniem miejscowym..

a szybko + sprawnie = krotko = malo bolu :)

Powodzenia i odwagi

fantomas

11.06.2005 10:42

Odpowiedz

O 07:37, dnia 2005-06-11 Asica napisał(-a):

Az tak bolalo?:| Z tego co pamietam to CHWILA bolu i po sprawie.. Ja osobiscie wolalam i wole bol fizyczny niz bol psychiczny.. ;)

bolalo jak jasna chol...prze zgodzine lzy z bulu same ciekly!

?

Asica napisala

Jest sens poddac sie ponownie badaniu i zrobic je dla pewnosci! ".. >dzieki za rade.Ja dodajac wzielem pod uwage fakt iz poczatek ziarnicy rozwija sie w ukladzie chlonnym stad moja decyzja wciaz nie wiem czy "dobra" o nie poddaniu sie zabiegowi>nie dosc ze boli po zabiegu to jeszcze potem mekatrwa dodaje trwa z godzine!bo dopiero po godzinie podaja kolejny lek przeciw bolowi. > Asica napisala

Wez tez pod uwage fakt, ze Twoj lekarz nie robi tego dla swojej przyjemnosci..... >wiem o tym .ale skonsultowalem sie z inna doktor i powiedziala ze nie ma takiej potrzeby sam juz nie wiem co robic chyba jednak sie poddam zabiegowi ale jeszcze popytam innych lekarzy co mi powiedza i w tedy podejme decyzje. >dzieki za rade :-) Pozdrawiam.

Zoisyte

11.06.2005 14:39

Odpowiedz

O 12:42, dnia 2005-06-11 fantomas napisał(-a):

O 07:37, dnia 2005-06-11 Asica napisał(-a):

Az tak bolalo?:| Z tego co pamietam to CHWILA bolu i po sprawie.. Ja osobiscie wolalam i wole bol fizyczny niz bol psychiczny.. ;)

bolalo jak jasna chol...prze zgodzine lzy z bulu same ciekly!

?

Asica napisala

Jest sens poddac sie ponownie badaniu i zrobic je dla pewnosci! ".. >dzieki za rade.Ja dodajac wzielem pod uwage fakt iz poczatek ziarnicy rozwija sie w ukladzie chlonnym stad moja decyzja wciaz nie wiem czy "dobra" o nie poddaniu sie zabiegowi>nie dosc ze boli po zabiegu to jeszcze potem mekatrwa dodaje trwa z godzine!bo dopiero po godzinie podaja kolejny lek przeciw bolowi. > Asica napisala

Wez tez pod uwage fakt, ze Twoj lekarz nie robi tego dla swojej przyjemnosci..... >wiem o tym .ale skonsultowalem sie z inna doktor i powiedziala ze nie ma takiej potrzeby sam juz nie wiem co robic chyba jednak sie poddam zabiegowi ale jeszcze popytam innych lekarzy co mi powiedza i w tedy podejme decyzje. >dzieki za rade :-) Pozdrawiam.

Facet mięczak jesteś :)

Kumpela miała pobierane na raz z obu dysków i nie chciała znieczulenia.

Bierz przykład z dziewczyn.

Żadna się nie użala.

fantomas

11.06.2005 14:50

Odpowiedz

zoisyte napisal

Żadna się nie użala.

twardziel sie znalaz guwno o mnie wiesz to sie nie odzywaj lepiej w tej kwesti.a ta twoja kumpela to mazohistka czy znieczulenia na stanie nie mieli?dodaje na twojej wiadomosci ze bolu sie nie BOJE ale zawsze staram sie go unikac elo.......

Zoisyte

11.06.2005 14:57

Odpowiedz

O 16:50, dnia 2005-06-11 fantomas napisał(-a):

zoisyte napisal

Żadna się nie użala.

twardziel sie znalaz guwno o mnie wiesz to sie nie odzywaj lepiej w tej kwesti.a ta twoja kumpela to mazohistka czy znieczulenia na stanie nie mieli?dodaje na twojej wiadomosci ze bolu sie nie BOJE ale zawsze staram sie go unikac elo.......

Ja tylko odpowiadam na to co sam napisałeś.

"dodaje na twojej wiadomosci ze bolu sie nie BOJE ale zawsze staram sie go unikac"

No toś se facet złą chorobę wybrał.

Mało bólu życzę

fantomas

11.06.2005 15:07

Odpowiedz

Mało bólu życzę

Zoisyte

11.06.2005 16:18

Odpowiedz

O 17:07, dnia 2005-06-11 fantomas napisał(-a):

Mało bólu życzę

fantomas

11.06.2005 16:41

Odpowiedz

??

.

Nie wyskakuj do mnie bo ja też ZZ zaliczyłem i to w ciekawszej wersji.>ciekawe czy na pewno taka ciekawa ta twoja wersja ZZ smiem watpic!!!!!

Co z tego że trepano boli??

Ważne jest to co się tym da osiągnąć.

Bądź mężczyzną i sam sobie odpowiedz na pytanie co wolisz:

1. Trochę bólu (miałem trepano i takowego nie stwierdziłem) i pewność.

2. Brak pewności.

Widocznie lekarz ma w tym jakiś cel skoro nie proponuje CT i Scynta. Komuś trzeba zaufać

a CT mialem i czekam Okarze sie wszystko w poniedzialek >jak ci gul ruszyl to ja nic nie poradze "ja tylko odpowiadam"nie chcesz radzic to po co mi tu odpisywales...pozdro

Martek

11.06.2005 22:30

Odpowiedz
Spokojnie mężczyźni!A wszystko dlatego że jeden i drugi ma rację..! Jednych boli, drugich nie(mnie bolało dopiero po,wtrakcie pomogło poczucie humoru:))ale na pewno ma sens to badanie!

aniarg

13.06.2005 22:41

Odpowiedz

O 18:18, dnia 2005-06-11 Zoisyte napisał(-a):

O 17:07, dnia 2005-06-11 fantomas napisał(-a):

ja bym tam zrobiła na twoim miejscu, przecież to aż tak nie boli, mi raz się 6 razy wbijała lekarka bo chudziutka była i słabowita i nie mogła dowiercić się do szpiku ale jakoś nie wspominam tego z traumą

da się przeżyć

14.06.2005 10:30

Odpowiedz

boli ale da się przeżyc