Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wynik PET proszę o wyjaśnienie

Autor: PiotrKA • 03.01.2012 13:21 • 4 odpowiedzi

PiotrKA

03.01.2012 13:21

Odpowiedz
Witam

Rozpoznanie: Ziarnica Złośliwa.Stan po 2 cyklach ABVD

Głowa i Szyja:Fizjologiczne gromadzenie znacznika w strukturach głowy i szyi

Klatka piersiowa: Obecnie nie są widoczne powiększone węzly chlonne pod i nadobojczykowe po stornie lewej
Zmniejszyła sie pozostała w śródpiesiu przednim zmiana tkankowa o wym 23x50(poprzednio 35x60) bez ognisk wzmożonego metabolizmu FDG

Jama brzuszna: Fizjologinczy wychwyt znacznika w obrebie miednicy

Ukłda kostny: Rozlane zwiększone gromadzenie FDG w szpiku kostnym-pobudzenie szpiku po chemioterapii

Wnioski: Bez cech aktywnego metabolicznie proscesu rozwojowego w badaniu PET/CT-remisja opisywanych uprzednio zmian.

------

Zastanawia mnie co to jest w szpiku kostnym,czy ktoś moze mi wyjaśnić czy muszę się martwić
dziękuje

Aga71

03.01.2012 14:16

Odpowiedz

O 14:21, dnia 2012-01-03 PiotrKA napisał(-a):

Witam

Rozpoznanie: Ziarnica Złośliwa.Stan po 2 cyklach ABVD

Głowa i Szyja:Fizjologiczne gromadzenie znacznika w strukturach głowy i szyi

Klatka piersiowa: Obecnie nie są widoczne powiększone węzly chlonne pod i nadobojczykowe po stornie lewej

Zmniejszyła sie pozostała w śródpiesiu przednim zmiana tkankowa o wym 23x50(poprzednio 35x60) bez ognisk wzmożonego metabolizmu FDG

Jama brzuszna: Fizjologinczy wychwyt znacznika w obrebie miednicy

Ukłda kostny: Rozlane zwiększone gromadzenie FDG w szpiku kostnym-pobudzenie szpiku po chemioterapii

Wnioski: Bez cech aktywnego metabolicznie proscesu rozwojowego w badaniu PET/CT-remisja opisywanych uprzednio zmian.

------

Zastanawia mnie co to jest w szpiku kostnym,czy ktoś moze mi wyjaśnić czy muszę się martwić

dziękuje

Masz remisję, a szpik masz wytłumaczony w opisie, po chemii:-). Super wynik po 2 cyklach wg. mnie, gratuluję:-)

Janek

03.01.2012 18:06

Odpowiedz

Nie musisz się martwić "dziad" się wycofuje Pet wyszedł ok.

baldi

03.01.2012 18:13

Odpowiedz

O 14:21, dnia 2012-01-03 PiotrKA napisał(-a):

masz się nie martwić.

PiotrKA

03.01.2012 20:46

Odpowiedz
Dziękuje za odpowiedzi.Miałem tylko wątpliwości z tym szpikiem,ale je rozwialiście.Nerwowy jestem ogólnie teraz.
Tak czy inaczej bardzo się cieszę z tego wyniku,lekarze od początku są dobrej myśli(stopień drugi).Byle do przodu