Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Jimmi

Autor: Władek • 14.12.2011 21:44 • 6 odpowiedzi

Władek

14.12.2011 21:44

Odpowiedz
Witam.
Mam nadzieję, że wreszcie tutaj uda mi się uzyskać jakąś pomoc, bo szukam dobrego forum medycznego już trzeci dzień i nikt mi nie odpisuje
Mam 14 lat. Około początku listopada wyczułem u siebie z tyłu głowy, za uchem sporego guza. Bardzo się przestraszyłem. Zacząłem szukać w internecie informacji co to może być. Żadnych konkretów. Natomiast w miedzy czasie po drugiej stronie głowy, również za uchem, ale nie co niżej pojawiła się kolejna gulka. Ba! Tydzień później były już wie pod żuchwą i jeszcze jedna na szyi! Ponownie zacząłem przeszukiwać internet w wielkim strachu. I mam prawo teraz przypuszczać, że są to powiększone węzły chłonne. Zebrałem na ten temat informacje no to i jestem. Z wieloma, powiększonymi węzłami chłonnymi, przy czym ten duży wydaje się być zbitymi dwoma. Proszę bardzo o pomoc, nie wiem co mam z tym zrobić! Staje się to nieco uciążliwe podczas leżenia na plecach czuje tego guzka, a podczas podpierania się rękami, czuje te 2 pod żuchwą

baldi

15.12.2011 05:59

Odpowiedz
węzły z tyłu głowy, za uszami, podżuchwowe są najczęściej związane z alergią.
wskazany kontakt z lekarzem.

Jimmi

15.12.2011 14:58

Odpowiedz

O 06:59, dnia 2011-12-15 Baldi napisał(-a):

Czy jest możliwość żeby była to ziarnica, lub chłonniak? :/

Asowa

15.12.2011 15:15

Odpowiedz

O 15:58, dnia 2011-12-15 Jimmi napisał(-a):

Nie ma czegoś takiego jak chłonniak, jest chłoNiak;)

Baldi już ci odpisał o czym mogą świadczyć takie węzły, więcej nikt nic ci tutaj nie powie dopóki nie zrobisz badań.

Jimmi

16.12.2011 16:09

Odpowiedz

O 16:15, dnia 2011-12-15 Asowa napisał(-a):

O 15:58, dnia 2011-12-15 Jimmi napisał(-a):

Nie ma czegoś takiego jak chłonniak, jest chłoNiak;)

Baldi już ci odpisał o czym mogą świadczyć takie węzły, więcej nikt nic ci tutaj nie powie dopóki nie zrobisz badań.

Dobrze, chłoniak. Jakie miałbym jeszcze objawy gdyby była to alergia, a jakie gdyby okazało się to czymś poważniejszym

Asowa

16.12.2011 18:11

Odpowiedz

Dobrze, chłoniak. Jakie miałbym jeszcze objawy gdyby była to alergia, a jakie gdyby okazało się to czymś poważniejszym

Trochę bez sensu zastanawiać się nad objawami.

Każdy organizm jest inny i każdy może mieć inne objawy zarówno alergii jak i chłoniaka.

Proponuję wybrać się do lekarza i poprosić o skierowanie na USG tych węzłów i skierowanie na morfologię.

A potem zastanawiać się co dalej;)

baldi

16.12.2011 20:09

Odpowiedz

O 17:09, dnia 2011-12-16 Jimmi napisał(-a):

Dobrze, chłoniak. Jakie miałbym jeszcze objawy gdyby była to alergia

mięły dwa dni. zainteresowałeś się wizytą u lekarza?