Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Kuleczka....

Autor: CzarnaMamba • 10.12.2011 12:14 • 8 odpowiedzi

CzarnaMamba

10.12.2011 12:14

Odpowiedz

Witam Kochani jestem po chemii 30.06 miałam ostatnią 8 ABVD wcześniej miałam kuleczkę na szyi po leczeniu w Pecie ona została ale nieaktywna i mam pytanie bo dziś masowałam i ona nadal jest wpadłam w panikę czy ta kuleczka może zostać czy znowu mi urosła?:(Wyniki krwi mam dobre żadnych objawów nie mam jak poprzednio, w środę byłam na kontroli i mówiła Że dobrze wszystko PETA MAM mieć w lutym kontrolnego?Czy ktoś z Was tak ma?Czytałam opisy 2 PEtów na ostatnim nic nie pisze o tej Kuleczce a poprzednim że nieaktywna.Pozdrawiam

anetka_945

10.12.2011 15:24

Odpowiedz

Kurcze, też tak mam, mały węzełek z lewej strony na szyi. Ale w moim przypadku - jest zwłókniały

fishka

10.12.2011 18:15

Odpowiedz
Ale ta kuleczka była, zniknęła i znowu jest? Czy jest przez cały czas, w niezmienionej wielkości?

U mnie po leczeniu węzły w śródpiersiu zmniejszyły się sporo, ale nie zeszły do zera. Są trochę większe niż przed chorobą, ale zwłókniałe i nieaktywne. Od zakończenia leczenia w 2009 r. ich wymiary „stoją w miejscu”. Wszystkie wykonane dotąd PET-y potwierdzają brak wzmożonego metabolizmu glukozy.

Nessa

10.12.2011 19:44

Odpowiedz

O 13:14, dnia 2011-12-10 CzarnaMamba napisał(-a):

Witam Kochani jestem po chemii 30.06 miałam ostatnią 8 ABVD wcześniej miałam kuleczkę na szyi po leczeniu w Pecie ona została ale nieaktywna i mam pytanie bo dziś masowałam i ona nadal jest wpadłam w panikę czy ta kuleczka może zostać czy znowu mi urosła?:(Wyniki krwi mam dobre żadnych objawów nie mam jak poprzednio, w środę byłam na kontroli i mówiła Że dobrze wszystko PETA MAM mieć w lutym kontrolnego?Czy ktoś z Was tak ma?Czytałam opisy 2 PEtów na ostatnim nic nie pisze o tej Kuleczce a poprzednim że nieaktywna.Pozdrawiam

ja mam pozostałości w szyi, w usg nieprawidłowe, w Pecie w porządku. w moim ostatnim pecie nie uwzględnili już w opisie tych pozostałości, są w przedostatnim, podejrzewam że to ekonomia pracy

CzarnaMamba

10.12.2011 20:40

Odpowiedz

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi... troszkę mnie uspokoiłyście .. ta kuleczka od samego początku zmmiejszyła się w trakcie leczenia i do dziś jest a ja wpadłam w panikę że to nowa :-/...i Jeszcze mam problem ..lekarka prowadząca kazała mi stopniowo już się odchudzać gdyż mam 15 kg nadwagi przytyłam w trakcie 8ABVD i nie mogę zrzucić:(Może mi doradzicie jakieś swoje sposoby jakaś dieta basen czy co? Bardzo proszę o odpowiedzi..:-)Buziaki

Gizmo

11.12.2011 19:35

Odpowiedz

Ja też niestety przytyłam i nie mogę z tego zjechać:) co prawda nie katuje się morderczym wysiłkiem bo nie mam na niego czasu ale w sumie trzeba by było się jakoś "okiełznać":)

CzarnaMamba

11.12.2011 21:45

Odpowiedz

Gizmo: ) Moja Dr. poleciła mi 3 razy w tyg basen i kijki- NORDIC WALKING mam maszerować sobie podobno pomgaga i jest lepsze niż bieganie ale w moim przypadku bieganie odpada :-) A dietę no cóż nie opycham się i tak waga w górę może to od tabletek na tarczycę:-)Pozdrawiam..

Nessa

12.12.2011 09:02

Odpowiedz

O 22:45, dnia 2011-12-11 CzarnaMamba napisał(-a):

Gizmo: ) Moja Dr. poleciła mi 3 razy w tyg basen i kijki- NORDIC WALKING mam maszerować sobie podobno pomgaga i jest lepsze niż bieganie ale w moim przypadku bieganie odpada :-) A dietę no cóż nie opycham się i tak waga w górę może to od tabletek na tarczycę:-)Pozdrawiam..

ja nie mam problemów z wagą (jeszcze bo trochę już przytyłam, złośnica mnie nie zjada to idzie w ciało), ale Nordic polecam :) na początek radzę skorzystać z instruktora, bo ja zmieniłam swoje poglądy na temat tego sportu właśnie po prawdziwym treningu. Bardzo poprawia humor, rozruszałam się solidnie po leczeniu :)

beata79

12.12.2011 09:36

Odpowiedz

O 22:45, dnia 2011-12-11 CzarnaMamba napisał(-a):

Ja rónież przytyłam po ABVD 18 kg. Myślę, że to związane jest z tarczycą, bo od paru lat mam niedoczynność Hashimoto,a podczas brania chemii strasznie skakało mi TSH.

ABVD skończyłam w marcu i od kwietnia co weekend maszerowałam z kijami w góry ( i to nie małe górki, nie raz kilkudniowe wypady ), sporo jeździłam na rowerze i konno... a do dnia dzisiejszego zgubiłam TYLKO 4 kg z 18, które przybrałam. Dodam, że też wcale się nie objadam i raczej uważam na to co jem. Niestety jak na razie to odchudzanie to walka z wiatrakami jak dla mnie. Teraz to wogóle musiałam przystopować, bo niestety ABVD w moim przypadku nie pomogło i przygotowują mnie teraz do przeszczepu.