Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ziarnica

Autor: beata • 02.12.2011 22:22 • 5 odpowiedzi

beata

02.12.2011 22:22

Odpowiedz
Witam,
Na ziarnicę chorowałam 10 lat temu. Był to stopień Ia. Jakiś czas temu na tomografii pojawiły się dwa węzły chłonne. Lekarz postanowił zrobić pet. Tylko w jamie brzusznej znaleziono węzły o podwyższonym metaboliźmie glukozy. Stwierdzono również, że zajęty jest szpik kostny. Wyniki krwi są w porządku. Co dalej w takim przypadku? Czy jest szansa na wyleczenie?

beata

02.12.2011 22:25

Odpowiedz

O 23:22, dnia 2011-12-02 beata napisał(-a):

Witam,

Na ziarnicę chorowałam 10 lat temu. Był to stopień Ia. Jakiś czas temu na tomografii pojawiły się dwa węzły chłonne. Lekarz postanowił zrobić pet. Tylko w jamie brzusznej znaleziono węzły o podwyższonym metaboliźmie glukozy. Stwierdzono również, że zajęty jest szpik kostny. Wyniki krwi są w porządku. Co dalej w takim przypadku? Czy jest szansa na wyleczenie?

Bardzo proszę o odpowiedź. Nie mogę spać, jeść i myślę co dalej będzie ze mną i moimi dziećmi.

beata

03.12.2011 04:21

Odpowiedz

O 23:25, dnia 2011-12-02 beata napisał(-a):

O 23:22, dnia 2011-12-02 beata napisał(-a):

Witam,

Bardzo proszę o odpowiedź. Nie mogę spać, jeść i myślę co dalej będzie ze mną i moimi dziećmi.

Dlaczego nikt nic nie pisze?

Wzajemnie się wspieracie napiszcie też coś w mojej sprawie.Bardzo proszę.

Janek

03.12.2011 10:31

Odpowiedz

beta, spokojnie, mnie po 23 latach w jamie brzusznej tomograf,i pet pokazały węzły wielkości ponad 6 cm (stopień IIIB) było tego dość dużo jak będziesz potrzebowała to przepiszę opisy, w tym okresie była to druga wznowa , w czerwcu skończyłem ABVD, we wrześniu radio j. brzusznej i jak na razie spokój,u Ciebie też będzie dobrze, pozdrawiam

beata

04.12.2011 00:52

Odpowiedz

O 11:31, dnia 2011-12-03 Janek napisał(-a):

beta, spokojnie, mnie po 23 latach w jamie brzusznej tomograf,i pet pokazały węzły wielkości ponad 6 cm (stopień IIIB) było tego dość dużo jak będziesz potrzebowała to przepiszę opisy, w tym okresie była to druga wznowa , w czerwcu skończyłem ABVD, we wrześniu radio j. brzusznej i jak na razie spokój,u Ciebie też będzie dobrze, pozdrawiam

Dzięki, tylko ten szpik mnie martwi i podejrzenie, że to coś nowego i od razu w IV stopniu?

beata

08.12.2011 10:13

Odpowiedz

O 01:52, dnia 2011-12-04 beata napisał(-a):

O 11:31, dnia 2011-12-03 Janek napisał(-a):

Dzięki, tylko ten szpik mnie martwi i podejrzenie, że to coś nowego i od razu w IV stopniu?

Jestem po trepanobiopsji, ale mało wzięli materiału, bo okropnie bolało. Wyniki 20 grudnia. Jeżeli możesz przepisz opis pet, porównam ze swoim.Z góry dziękuję.