Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Proszę o radę

Autor: Aga15 • 01.12.2011 07:44 • 2 odpowiedzi

Aga15

01.12.2011 07:44

Odpowiedz

Czesc mam 15 lat i od miesiąca mam powiększone węzły chłonne po dwóch stronach szyi, a przynajmniej tak pisze na USG bo ja czuje tylko po jednej. Kompletyny zapis Usg to powiększone węzły chłonne w kącie żuchwy po obydwu stornach szyi, po prawej do 1,8 cm, a po lewej do 1,5 z zachowaną wnęką i słabo unaczynione, Dodam, że w czasie kiedy mi sie one powiększyła zaczeła mnie bolec klatka piersiowa. Akurat byłam na kardiologii, gdzie jestem pod stałą opieką i zgłosiłam te moje dolegliwości. Zrobili mi USg węzłów i jamy brzusznej, Rtg klatki, Morfologia, Ob wszystko Ok. Pojechałam do domu, ale klatka dalej mnie bolała. Po tygodniu miałam wizyte u pulmunologa i on wysłuchał stan zapalny w płucach i dał mi antybiotyk na 14 dni. Dzisiaj mija 13 dzień. Klatka nie boli, za to boli brzuch, a węzły niereagują na niego i dalej sie powiększają co prawda powoli, ale sie powiększają. Dodoam, że moim zdaniem są one twarde i nieruchome> dziękuje

baldi

01.12.2011 17:18

Odpowiedz

jeśli wierzyć opisowi USG, nie sa zwiazane z ziarnicą złośliwą.

Aga

01.12.2011 21:43

Odpowiedz

Ok. Naprawdę dziekuje. Ja też trochę tak reaguje bo w przyszłości chce byc hematologiem i dużo czytam na ten temat i wiadomo jak to po tem jestXD A ile węzły moga byc powiększone po infekcji i kiedy w razie czego mogę zacząc się niepokoic?