Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

czy to może być ziarnica?pomóżcie prosze

Autor: karolina • 07.11.2011 23:11 • 5 odpowiedzi

karolina

07.11.2011 23:11

Odpowiedz

witam.piszę w imieniu mojej przyjaciólki, ktora jest przerażona i nawet nie weszła na tą stronę. chciałam zapytać, co sądzicie o jej objawach, czy ma podstawy do niepokoju.od pewnego czasu przyjaciolka budzi się zlana zimnym potem,do tego stopnia,ze przescieradlo jest cale mokre. ponadto ''czuje''swoje wezly chlonne,nie może chwilami ruszać szyją.na alkochol reaguje źle, odczuwa pulsujący ból w brzóchu i to ja tez niepokoi.proszę powiedzcie czy sa realne podstawy do obaw,czy może przesadza?dodam, że to co się z nią dzieje, to nie jest zwykłe przeziębienie.liczę,ze wypowiedzi internautów dodadzą jej odwagi i pojdzie na badania.proszę o wypowiedzi i z góry serdecznie dziękuję.

Gizmo

08.11.2011 07:53

Odpowiedz

Objawy są niepokojące i jak najszybciej trzeba sprawdzić co się dzieje, a strach tu nie ma nic do rzeczy. Każdy z Nas się boi, każdy przeżywa to na swój sposób ale rozsądek jak najbardziej wskazany. Dobrze mieć koło siebie osobę, która myśli przytomniej i która pomaga w trudnych chwilach. Oczywiście nie należy zakładać od razu najgorszego, ale też nie należy bagatelizować takich objawów. Jakby Twoja przyjaciółka poczytała troszkę forum to by wiedziała, że każdy kto się pojawia czuje strach, potem (jeśli oczywiście potwierdza się najgorsze) dzielnie walczy, a w końcu cieszy się z remisji i dzieli swoim szczęściem:) Ta choroba to nie jest koniec świata, da się ją pokonać i normalnie żyć a przykładem tu jest mnóstwo wspaniałych osób, które dzielą się na forum swoim doświadczeniem. Ludzie wychodzą nawet z ostatnich stopnie tej choroby, to chyba daje nadzieje (zwłaszcza, że nie są to pojedyncze przypadki!!!). Koniecznie skłoń przyjaciółkę do przebadania się i bądź przy niej:) Będzie dobrze, przecież nie wszyscy chorują na ziarnice i być może to wcale nie jest to:) Powodzenia życzę:)

Aga71

08.11.2011 08:07

Odpowiedz
Koniecznie wizyta u hematologa ...można zacząć od swojego internisty i zrobić najpotrzebniejsze badania: morfologia, CRP, OB, RTG klatki, usg węzłów...one rozwieją wątpliwości przynajmniej wstępnie.
Trzymajcie się.

baldi

08.11.2011 20:06

Odpowiedz

O 00:11, dnia 2011-11-08 karolina napisał(-a):

piszę w imieniu mojej przyjaciólki, ktora jest przerażona i nawet nie weszła na tą stronę. liczę,ze wypowiedzi internautów dodadzą jej odwagi i pojdzie na badania.

jesli wypowiedzi typu "mozesz miec nowotwor. idz do lekarza" maja dodac komukolwiek odwagi..

no to ja tak nie napisze..

karolina

09.11.2011 20:15

Odpowiedz

pieknie Wam dziękuję, dziś rozmawiałam z przyjaciolka, powiedziala ze pojdzie na badanie krwi.życzę wszystkim powodzenia w życiu i mnostwo zdrowia oczywiście:)

Gizmo

10.11.2011 07:58

Odpowiedz

Świetnie, daj znać jak tam Wam poszło na tych badaniach:) Pozdrawiam