Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Włosy - kiedy i jak wypadły?

Autor: Tilia • 22.10.2011 15:42 • 29 odpowiedzi

Syringa

23.10.2012 17:17

Odpowiedz

no właśnie....co do tego gęstnienia włosów....czy to oby nie jest stereotyp ze one odrastają gęstsze? ja jakoś tego nie czuję, wręcz odwrotnie, mam wrażenie że jest ich jak by mniej, a na pewno są cieńsze i bardzo delikatne :( są szanse ze będą normalne??? wcześniej miałam normalny, porządny kucyk a teraz (no są jeszcze krótkie) ale jakoś mi ich mało :////

Większości ten stereotyp się sprawdza, ale chyba nie wszystkim. Moich włosów jest mniej niż było, a jestem już rok i 8 miesięcy po leczeniu. Obiecywali, że będą gęstsze, może się pokręcą i mogą zmienić kolor. Z tego wszystkiego tylko kolor zmieniły, niestety na szarobury. Niby włosy nie są ważne, ale mając przed leczeniem włosy takie, że mogłabym sobie robić fryzurę jak Julia Tymoszenko czuję się z aktualnymi kłaczkami bardzo źle :(

Tilia

24.10.2012 12:14

Odpowiedz
Ja jestem ponad pół roku po zakończeniu chemii, włosy odrastają ale... Nie dość, że jest ich mniej niż wcześniej (wcale nie robią się bardziej gęste) to cały czas mi wypadają. Mniej niż w trakcie leczenia ale to wciąż więcej niż normalnie.
Kolor ten sam, proste jak drut.

Nessa

24.10.2012 14:04

Odpowiedz

Moje są słabe i do kitu :P

ala23

24.10.2012 16:21

Odpowiedz

No i patrze ze z tum roznie....heh...mi doktorka powiedziala ,ze bede piekne i moga byc krecone ..to zobaczymy co z tego bedzie..;)

Janek

24.10.2012 16:44

Odpowiedz

ala23, z tych kręconych to się nie ma co śmiać, bo dla niektórych są kłopotem, ja całe życie miałem proste włosy na starość osiwiałem i po ostatnim leczeniu włosy mi bardzo zgęstniały, zmieniły kolor a co dla mnie tak powiem krępujące kręcą mi się z tyłu głowy i muszę się krótko podcinać bo nie ciekawie to wygląda, gdy trochę podrosną, tak jakbym się nie uczesał, żona mi mówi że to niegrzeczności mi tak odstają, pozdrawiam

anetka_945

24.10.2012 17:19

Odpowiedz

a myślałam, że tylko ja mam tak że włosy są cienkie a to że musiały wypaść i miały odrosnąć grubsze i mocniejsze po leczeniu to było by takie zadość uczynienie za to....no cóż...lepsze takie niż nic :D

ala23

25.10.2012 08:00

Odpowiedz
Ja nie mam co "gdybac"jakie odrosnal:)bo mam jeszcze swoje tylko przezedzone to niesadze zeby sie wiele zmienily:)Ja tam jestem zadowolona i dziekuje Bogu ze leczenie daje rezultat i jest ok a tam wlosy ...na poczatku bylo przezycie ze wypadna i wielki szok teraz co ma byc to bedzie :)
Pozdrawiam:)

Tilia

13.03.2013 09:22

Odpowiedz
Dopiszę się do swojego watku dla potomności ;-)))

Włosy wypadały stopniowo ale do końca sporo ich zostało. Częśc odrastała już w trakcie chemii a część wypadała jeszcze po zakończeniu leczenia.
W trakcie naświetlań zupełnie wyleciały te, które były w zasięgu lamp. Zaczęły odrastać po 2,5 m-cach. 9 miesięcy po zabiegach mam już około 8-10cm i te co odrosły się kręcą. Zawsze rosły mi wolno i zuuupełnie proste.
Obecnie mam radochę z tego co się dzieje na mojej głowie choć zakładam, że jak podrosną to się wyprostują.

Lena

13.03.2013 09:39

Odpowiedz

Tila, zazdroszczę, że nie wypadły Ci wszystkie i że odrastały w czasie chemii. Ja mam do końca 3 wlewy, na głowie kilka piórek, nic nie odrasta, tam, gdzie widać glacę :( Za to bikini rośnie jak na drożdżach :(

JimmiNi

22.10.2017 02:05

Odpowiedz

xOnw5P http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com