Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

osłabienie zawroty głowy po radio

Autor: Janek • 17.10.2011 13:38 • 6 odpowiedzi

Janek

17.10.2011 13:38

Odpowiedz

Kochani ,poradźcie co jestem już 16 dni od zakończenia radio j. brzusznej dawka 30Gy w 15 frakcjach i nie mogę przyjść do siebie jestem osłabiony, mam zawroty głowy, lekkie szumy w uszach, po przeglądnięciu wyników z krwi, przy wyjściu ze szpitala, no to ta krew nie wyglądała za dobrze, jak ją odbudować ? podzielcie się swoimi doświadczeniami, czy długo będzie się utrzymywał stan osłabienia,pozdrawiam

Janek

19.10.2011 06:11

Odpowiedz

Kochani,naprawdę nikt z odwiedzających to forum tego nie przechodził ?, pozdrawiam

Nessa

19.10.2011 08:15

Odpowiedz

O 08:11, dnia 2011-10-19 Janek napisał(-a):

Kochani,naprawdę nikt z odwiedzających to forum tego nie przechodził ?, pozdrawiam

Mnie kazali robić sobie kuracje witaminą B6 na poprawienie wyników. 3 tygodnie brania B6 3x dziennie po 2. Przerwa, sprawdzenie morfologii i jak słaba to znowu.

Ja nie mam zawrotów głowy, ale kondycyjnie jest słabo. Szybko się męczę. Poza tym wstrętna wysypka i męczący kaszel. Staram się na tym nie skupiać. Oprócz wypoczywania i prowadzenia zdrowego trybu życia to chyba ciężko coś na to poradzić. Lekarka mi powiedziała, że mam dbać o siebie i nie fikać bo miesiąc po radioterapii to jest jeszcze nic. Zwłaszcza, że ona działa ponoć do 6 miesięcy jeszcze po zakończeniu.

Janek

22.10.2011 15:28

Odpowiedz

Nessa, Ty miałaś naświetlaną j. brzuszną ? co jeszcze mnie zaczyna dobijać ja w szybkim tempie przybieram na wadze od 27. 06.11 czyli ostatniej chemii w międzyczasie naświetlania j.brzusznej przytyłem 13 kg macie jakieś sposoby na opanowanie tego ? pozdrawiam

Dominika

22.10.2011 19:49

Odpowiedz
HEJ JESLI CHODZI O SZUMY USZNE TO MIALAM PODOBNIE A POZNIEJ POJAWILO SIE ,,DZWONIENIE,, W USZACH.. OBECNIE ZAUWAZYLAM ZE TROCHE SLUCH MI SIE POGORSZYL ZWLASZCZA JESLI WKOŁO MNIE JEST GWARNIE I SZUMNIE ,NP.NA ULICY.
KASZEL MECZACY I SUCHY TEZ SIE POJAWIL ORAZ SUCHOSC W USTACH PO NASWIETLANIECH ALE PRZECHODZI :)
POZDRAWIAM

Nessa

23.10.2011 08:55

Odpowiedz

Janek ja miałam naświetlane śródpiersie i szyję. Ty schudłeś przed leczeniem albo w trakcie chemii? Może nadrabiasz? Bierzesz sterydy?

Janek

23.10.2011 12:25

Odpowiedz

Witam ,Nessa ja schudłem w trakcie chemii 5 kg, niczego nie brałem i nie biorę, choć powiem że przed wznową ważyłem właśnie tyle ile teraz ważę,czyli wróciłem do starej wagi, ale b.ciężko z tą wagą, pozdrawiam