Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

Jak sobie radziliście z suchą skórą po auto?

Autor: anetka_945 • 01.10.2011 09:15 • 7 odpowiedzi

anetka_945

01.10.2011 09:15

Odpowiedz
Witajcie,
Chciałabym was zapytac jakich kosmetyków uzywaliście aby nawilżyc skore po przeszczepie? Moja zrobiła sie taka sucha, że aż się łuszczy, jak bym sie na solarium przegrzała...
I pojawiła mi sie taka rozowa drobna wysypka...co to może byc? Kurcze ledwie wrociłam do domu a tu juz jakas wysypka :(

seba1502

01.10.2011 17:31

Odpowiedz
Najlepszym lekarstwem jest czas :) Dwa - trzy miesiace
i bedzie OK.

Aga71

02.10.2011 09:37

Odpowiedz

O 11:15, dnia 2011-10-01 anetka_945 napisał(-a):

Witajcie,

Chciałabym was zapytac jakich kosmetyków uzywaliście aby nawilżyc skore po przeszczepie? Moja zrobiła sie taka sucha, że aż się łuszczy, jak bym sie na solarium przegrzała...

I pojawiła mi sie taka rozowa drobna wysypka...co to może byc? Kurcze ledwie wrociłam do domu a tu juz jakas wysypka :(

Moze zmieniłaś kosmetyki, stąd wysypka? Smaruj się oliwka dla dzieci, pomaga. Ja robiłam sobie delikatny peeling z avocado lub granatów, poza tym kąpiele z olejkami, dodatkowo relaksują.

madzia1

02.10.2011 09:43

Odpowiedz

Spróbuj jakichś kosmetyków dla alergików: emolium, oillan, oilatum, albo iwostin bo nie jest tak drogi w porównaniu do tamtych. Myślę, że zwykła parafina ciekła też by zdała egzamin bo jest obojętna lub maść z witaminą A.

agnieszka1

02.10.2011 09:47

Odpowiedz

N> O 11:37, dnia 2011-10-02 Aga71 napisał(-a):

O 11:15, dnia 2011-10-01 anetka_945 napisał(-a):

Witajcie,

Chciałabym was zapytac jakich kosmetyków uzywaliście aby nawilżyc skore po przeszczepie?

Wyprubój kosmetyki Oilatum lub inne na atopowe zapalenie skórt.

anetka_945

02.10.2011 11:38

Odpowiedz

Wysypka to mysle że po ktoryms z leków...pojawia sie z rana jak wezme tabletki, poczym wypije wapno i wysypka znika, musze byc uczulona na ktorys z leków ;/ wysypka szybko sie pojawia i szybko znika...
Kosmetyki mam jakies specjalistyczne z apteki, uzywalam ich w szpitalu i bylo ok. Skora sie wysuszyla po chemii, staram sie nawilzac oliwka i balsamem, tak na zmiane.

madzia1

02.10.2011 20:16

Odpowiedz

O 13:38, dnia 2011-10-02 anetka_945 napisał(-a):

Wysypka to mysle że po ktoryms z leków...pojawia sie z rana jak wezme tabletki, poczym wypije wapno i wysypka znika, musze byc uczulona na ktorys z leków ;/ wysypka szybko sie pojawia i szybko znika...

to może by wypadało przeczytać ulotki z tych leków, a najlepiej opisane skutki uboczne? Może któryś powoduje wysypkę? I wtedy porozmawiać z lekarzem, że tak się dzieje? Wydaje mi się, że nie powinno tak być, że bierzesz lek, który ma Ci pomóc, a potem zagłuszasz jego działanie wapnem bo Cię skóra swędzi. Dla mnie coś jest nie tak.

anetka_945

16.10.2011 18:06

Odpowiedz

to może by wypadało przeczytać ulotki z tych leków, a najlepiej opisane skutki uboczne? Może któryś powoduje wysypkę? I wtedy porozmawiać z lekarzem, że tak się dzieje? Wydaje mi się, że nie powinno tak być, że bierzesz lek, który ma Ci pomóc, a potem zagłuszasz jego działanie wapnem bo Cię skóra swędzi. Dla mnie coś jest nie tak.

wszystko się unormowało, wysypka pojawiła się tylko kilkakrotnie, widocznie organizm zaakceptował listę zażywanych leków. I już się nie pojawia :)