Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wyniki pet

Autor: ania • 27.09.2011 07:53 • 6 odpowiedzi

ania

27.09.2011 07:53

Odpowiedz

Wyniki pet.Głowa i szyja.Nie stwierdzono podwyższonego gromadzenia FDG w zakresie węzłów chłonnych oraz pozostałych struktur szyi.Symetrycznie wzmożony metabolizm tłuszczu brunatnego.Klatka piersiowa.Nie stwierdzano podwyższonego gromadzenia FDG w zakresie struktur płuc i śródpiersia.Jama brzuszna.Wątroba powiększona bez widocznych ognisk wzmożonej utylizacji FDG-SUV max3.Podwyższony metabolizm glukozy w obrębie pęcheżyka żołciowegoSUV4,2zmiana podejrzana.Widoczne fizjologicznie wydzielina FDG nerki zastój w UKMie i pęcherz moczowy.Nie stwierdzono podwyższonego gromadzenia FDG w zakresie węzłow chłonnych przestrzeni zaotrzewnowej i miednicy.Pojedyńcze ognisko wzmożonego metabolizmu glukozy w okolicy lewej odnogi przepony aktywacja tłuszczu brunatnego.Układ mięśniowo szkieletowy Fizjologiczny wychwyt FGD szkieletu osiowego.Wnioski Podejrzane ognisko utylizacji pęcherzyka żółciowego.Poza tym brak ognisk aktywnego procesu ziarnicznego. Co o tym myślicie kolejna chemia mnie czeka?

Aga71

27.09.2011 09:13

Odpowiedz

O 09:53, dnia 2011-09-27 ania napisał(-a):

Wyniki pet.Głowa i szyja.Nie stwierdzono podwyższonego gromadzenia FDG w zakresie węzłów chłonnych oraz pozostałych struktur szyi.Symetrycznie wzmożony metabolizm tłuszczu brunatnego.Klatka piersiowa.Nie stwierdzano podwyższonego gromadzenia FDG w zakresie struktur płuc i śródpiersia.Jama brzuszna.Wątroba powiększona bez widocznych ognisk wzmożonej utylizacji FDG-SUV max3.Podwyższony metabolizm glukozy w obrębie pęcheżyka żołciowegoSUV4,2zmiana podejrzana.Widoczne fizjologicznie wydzielina FDG nerki zastój w UKMie i pęcherz moczowy.Nie stwierdzono podwyższonego gromadzenia FDG w zakresie węzłow chłonnych przestrzeni zaotrzewnowej i miednicy.Pojedyńcze ognisko wzmożonego metabolizmu glukozy w okolicy lewej odnogi przepony aktywacja tłuszczu brunatnego.Układ mięśniowo szkieletowy Fizjologiczny wychwyt FGD szkieletu osiowego.Wnioski Podejrzane ognisko utylizacji pęcherzyka żółciowego.Poza tym brak ognisk aktywnego procesu ziarnicznego. Co o tym myślicie kolejna chemia mnie czeka?

moim zdaniem ten pęcherzyk nie ma nic wspólnego z zz, ale to tylko moje zdanie:-), ogólnie jest dobrze:-)

Dominika, gg 7624102

27.09.2011 14:59

Odpowiedz

czesc sluchaj wg mnie tez jest dobrze , jak chcesz to dla porownania moge wyslac swojego peta , ktorego juz skonsultowalam z lekarzem :)))

ania

27.09.2011 17:12

Odpowiedz

O 16:59, dnia 2011-09-27 Dominika, gg 7624102 napisał(-a):

czesc sluchaj wg mnie tez jest dobrze , jak chcesz to dla porownania moge wyslac swojego peta , ktorego juz skonsultowalam z lekarzem :)))

Dominiczko jak możesz to proszę napisz mi swój wynik pe

Dominika, gg 7624102

27.09.2011 19:29

Odpowiedz
wiec tak...
glowa szyja: nie stwierdzono podwyzszonego gromadzenia FDG w zakresie wezlow chlonnych oraz pozostalych struktur szyi.
Klatka:miekkotkankowa masa w obrebie srodpiercia przedniego o wymiarach 90x34mm,SUVmaxFDG=2,6.lewobocznie od luku aorty miekkotkankowa masa o wymiarach 25x14mm, SUVmaxFDG=2,0, MBPS-SUVmax FDG=2,9.
Jama brzuszna i miednica:watroba nie powiekszona bez widocznych ognisk wzmozonej utylizacji FDG,SUVmaxFDG=5.2
Widoczne fizjologiczne wydzielanie FDG przez nerki i pecherz moczowy. nie stwierdzono podwyzszonego gromadzenia FDG w zakresie wezlow chlonnych przestrzeni zaotrzewnowej i miednicy.
Uklad miesniowo-szkieletowy:obszar obnizonej utylizacji FDG w zakresie koscca kregoslupa piersiowego objetego naswietlaniami.poza tym fizjologiczny wychwyt FDG w zakresie szkieletu osiowego.
Wynik: nie stwierdza sie ognisk wykazujacych wzmozona utylizacje glukozy,mogacych odpowiadac czynnemu procesowi rozrostowemu.
wierze ze u Ciebie tez bedzie bardzo dobrze mi lekarz kazal sie stawic na CT w styczniu dopiero.

Dominika, gg 7624102

27.09.2011 19:38

Odpowiedz

nie wiem czy pomoze bo to troszke inne miejsca mialysmy , ale jesli masz stwierdzenie ze ,,nie stwierdzono aktywnych procesow,,podobnie jak ja ,to nie ma obaw :)

ania

27.09.2011 19:55

Odpowiedz

O 21:38, dnia 2011-09-27 Dominika, gg 7624102 napisał(-a):

nie wiem czy pomoze bo to troszke inne miejsca mialysmy , ale jesli masz stwierdzenie ze ,,nie stwierdzono aktywnych procesow,,podobnie jak ja ,to nie ma obaw :)

Dzięki za wsparcie skonsultuję jutro wyniki z lekarzem.Podam Ci mój numer gg możemy sobie pogadać.23830390