Nessa
14.10.2011 13:53
może przestanie boleć jak będziesz zdrowo jeść, to teraz ważne :)
Autor: Paulina • 22.09.2011 14:55 • 24 odpowiedzi
Nessa
14.10.2011 13:53
może przestanie boleć jak będziesz zdrowo jeść, to teraz ważne :)
anetka_945
14.10.2011 14:18
O 15:33, dnia 2011-10-14 Paulina napisał(-a):
Dziękuje wszystkim za rady strasznie się denerwuje przed pierwsza chemia jak na razie nie mogę przez te nerwy jeść czasem zjem bułkę ale nie wiem cy to nie za mało jak na cały dzień.
Chciałabym się jeszcze dopytać czy kogoś z was boli codziennie głowa tak że nie można funkcjonować normalnie bo od lekarzy się dowiedziałam ze z ZZ nie ma to nic wspólnego.
Ja miałam straszny ból głowy....! Nie szło funkcjonować ;/ ale było to przed rozpoznaniem choroby jeszcze, i moja pani dr mówiła że oczywiście może tak być, że oprócz typowych objawów jak powiększone węzły, poty nocne, chudnięcie...może pojawić się ból głowy, czyli jak ona to nazwała jest to zmiana/objaw pozalimfatyczny, czyli nasze węzełki uciskają na jakiś nerw i stąd ogromny ból głowy. Ja miałam powiększony węzeł pod pachą, schudłam parę kg i ten straszny ból głowy, żadnych innych objawów. Ból głowy był stąd że wytwarzało mi się zbyt duże ciśnienie w głowie... Pamiętam, dostałam dexamenthason i pomogło- jak ręką odjął. Życzę wytrwałości w walce, ja dopiero co skończyłam.
I rzeczywiście polecam podczas wlewu cukierki lodowe bądź mentosy - pomagały.
Paulina
25.10.2011 07:55
Witam jestem właśnie po pierwszej seri BEACOPP ogólnie czuję sie dobrze trochę osłabiona i bardzo duzo śpię. Pozdrowienia
paulina
04.11.2011 18:29
Witam mam pytanie czy kogoś z was drogie ziarniaki po chemii bolał staw skroniowo-żuchwowy bo ja nie mogę nic jeść o produktach twardych nie ma mowy byłam u lekarza i niby wszystko ok gardło zdrowe więc nie wiem co mam myśleć ???
Nessa
04.11.2011 19:16
O 19:29, dnia 2011-11-04 Paulina napisał(-a):
Witam mam pytanie czy kogoś z was drogie ziarniaki po chemii bolał staw skroniowo-żuchwowy bo ja nie mogę nic jeść o produktach twardych nie ma mowy byłam u lekarza i niby wszystko ok gardło zdrowe więc nie wiem co mam myśleć ???
raz miałam taką akcję podczas leczenia. Myslałam, że to jakieś pleśniawki bolesne czy coś, ale w końcu rozwinęło się w ból właśnie przy ruszaniu buzią. Lekarz nic nie doradził, samo minęło :) jak zwykle zresztą przy tym leczeniu.