Tarczyk
14.09.2011 17:56
Witam jakiś rok temu wyczułem powiększony węzeł chłonny w okolicy nadobojczykowej, dziś powiększone węzły chłonne oprócz tej okolicy mam po obu stronach szyi w pachwinach na bicepsach nawet ostatnio wyczułem miałem robione usg brzucha nic nie wykazało tak samo rtg klatki piersiowej. 3 razy morfologia z rozmazem i OB i wszystko w normie. Byłem również u chirurga który stwierdził że nie są to jakoś bardzo powiększone węzły i nie ma jak zrobić biopsji miejscowej. iłem również robione USG węzłów chłonnych o to opis: w obrębie szyi stwierdzono pojedyncze, niepowiększone w.w chłonne podżuchwowe i za mięśniami mostkowo-obojczykowo-sutkowymi. Węzły o zachowanej prawidłowe echostrukturze. W pachwinach stwierdzono powiększone(do 1,5-2cm) w.chłonne wszystko o zachowanej prawidłowej echostrukturze. Nie znaleziono patologicznie zmienionych w.w chłonnych. Swędzi mnie skóra ale jak wezmę lek alerzina(bez recepty) to mam spokój na 3-4 dni. Robiłem jakiś miesiąc temu również próby wątrobowe i wszystko ok