Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Czy to może być ziarnica?

Autor: gr. • 08.09.2011 13:47 • 5 odpowiedzi

gr.

08.09.2011 13:47

Odpowiedz

Od jakiegoś miesiąca sporo choruję, brałam nawet antybiotyk. Ostatnio czuję się trochę lepiej, ale nadal pozostał mi kaszel. Dwa dni temu wymacałam po prawej stronie szyi bardzo powiększony węzeł chłonny, tuż pod szczęką. A nieco pod nim guzek, który przypomina kształtem fasolkę i jest ruchomy. Strasznie się przeraziłam i zaczęłam szperać w internecie, aż trafiłam na tą stronę. Proszę, potraktujcie mnie poważnie i powiedzcie, czy powinnam wybrać się do lekarza. Strasznie boję się cokolwiek z tym zrobić

Asowa

08.09.2011 14:13

Odpowiedz

O 15:47, dnia 2011-09-08 gr. napisał(-a):

Od jakiegoś miesiąca sporo choruję, brałam nawet antybiotyk. Ostatnio czuję się trochę lepiej, ale nadal pozostał mi kaszel. Dwa dni temu wymacałam po prawej stronie szyi bardzo powiększony węzeł chłonny, tuż pod szczęką. A nieco pod nim guzek, który przypomina kształtem fasolkę i jest ruchomy. Strasznie się przeraziłam i zaczęłam szperać w internecie, aż trafiłam na tą stronę. Proszę, potraktujcie mnie poważnie i powiedzcie, czy powinnam wybrać się do lekarza. Strasznie boję się cokolwiek z tym zrobić

Jak wielki jest ten węzeł?

Może być od zęba albo pozostałością po infekcji.

Co możesz zrobić?

Morfologię, OB, CRP...

USG tego węzła chłonnego.

Nie każdy powiększony węzeł jest oznaką ziarnicy;)

gr.

08.09.2011 14:19

Odpowiedz

węzeł nie jest bardzo wypukły, ale ma dużą powierzchnię, na oko jakieś 4 cm, a guzek pod nim jest podłużny i płaski (może to też węzeł chłonny, ale jeśli tak, to w dziwnym miejscu), ma jakieś 3 cm długości

mikee80

08.09.2011 16:34

Odpowiedz

z węzłąmi o wielkości 3-4cm poprostu musisz cos zrobic. najlepiej najpierw usg węzłów oraz badania krwi (morfologia z rozmazem mikroskopowym oraz ob i crp) ..prywatnie mozna to zrobic w jeden dzien i odrazu miec wyniki. skierowan do tego nie potrzeba

baldi

17.09.2011 06:56

Odpowiedz

O 16:19, dnia 2011-09-08 gr. napisał(-a):

węzeł nie jest bardzo wypukły, ale ma dużą powierzchnię, na oko jakieś 4 cm

na oko to mozna umrzec..

to na bank nie ziarnica, ale mozesz sobie kazac zrobic usg i tam dostaniesz czarno na bialym z pieczatka u dolu.

0krhHKVni7Sb

23.11.2015 02:23

Odpowiedz

pues quedara para rato en el inriefno junto con hitler y stalyn ese tipo huele a muerto y el pais cambiara para mejor vayan despidiendose de el y haciendole su8s homenajes en vida