Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

skutki uboczne chemioterapii

Autor: basia.31 • 22.08.2011 20:21 • 3 odpowiedzi

basia.31

22.08.2011 20:21

Odpowiedz

Hej!Mam pytanko do Was.Czy ktoś z Was słyszał o pozytywnym działaniu palenia marichuany przed chemioterapią.Ponoc likwiduje ona skutki uboczne tzn.wymioty i nudności a i cały wlew znosi się na luziku...

baldi

22.08.2011 21:03

Odpowiedz

O 22:21, dnia 2011-08-22 Basia.31 napisał(-a):

Ponoc likwiduje ona skutki uboczne tzn.wymioty i nudności a i cały wlew znosi się na luziku...

codzienna lewatywa rowniez :]

Aga71

23.08.2011 05:39

Odpowiedz

O 22:21, dnia 2011-08-22 Basia.31 napisał(-a):

Hej!Mam pytanko do Was.Czy ktoś z Was słyszał o pozytywnym działaniu palenia marichuany przed chemioterapią.Ponoc likwiduje ona skutki uboczne tzn.wymioty i nudności a i cały wlew znosi się na luziku...

Ja codziennie paliłam maryśke, nie tylko przed chemią;-)...a tak serio, nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby o tym pomyśleć, nawet gdybym słyszała o tak cudownym działaniu tego zioła...

Kaśku

23.08.2011 07:38

Odpowiedz

W niektórych stanach w Stanach Zjednoczonych oficjalnie i legalnie stosuje się maihuanę jako wspomagacz podczas chemii właśnie po to aby zmniejszyć skutki uboczne chemii. Z tego co czytałam potrafi całkiem skutecznie działać. Jednak jak już wspomnniała jest to metoda legalna tylko w niektórych stanach, a co do Polski to nie słyszałam żeby się ją oficjalnie stosowało. Jesli jednak któs ma ochotę spróbować nieoficjalnie i miałoby to zbawienny wpływ to choć zazwyczj jestem absolutną przeciwniczką wspomagaczy, ale w tej sytuacji czemu nie....(-:

Pozdrowionka,

Kasia