basia.31
18.08.2011 19:52
Dzięki Gizmo za słowa otuchy.Mam nadzieję że tak samo będzie w moim przypadku.Ta chemia jest podawana tak jak DHAP tzn. mam na myśli 3-dniowe pobyty w szpitalu i przerwa 4-tygodniowa?
Autor: basia.31 • 18.08.2011 19:52 • 1 odpowiedzi
basia.31
18.08.2011 19:52
Dzięki Gizmo za słowa otuchy.Mam nadzieję że tak samo będzie w moim przypadku.Ta chemia jest podawana tak jak DHAP tzn. mam na myśli 3-dniowe pobyty w szpitalu i przerwa 4-tygodniowa?
Gizmo
18.08.2011 21:01
No to zależy gdzie podają, bo np. na onkologii DHAP podają w 3 dni i wypuszczają do domu a na hematologii DHAP potrafią podać i trzymać pacjenta przez kolejny tydzień na obserwacji:) ogólnie wlew o który pytasz jest podawany przez 3 lub 4 dni (dokładnie nie pamiętam a nie chce skłamać) a potem przerwa 3-tygodniowa (o ile krew pozwala na kolejny wlew:)). No ale na krew są już sposoby więc nie ma się czym martwić. U mojej znajomej na prawde nie było źle - przyjemnością to nie jest ale po naszych przejściach mamy inny wyznacznik samopoczucia:) brak wymiotów i ogromnego osłabienia to już powód to radości:) Życzę Ci z całych sił byś i Ty miała "miłe" wrażenia:)