janpietrzak
11.08.2011 14:45
Moje problemy zaczęły się około rok temu, nie jestem pewny czy są powody do nerwów, lekarze mówią, że nie ma, ale słyszałem wiele historii o służbie zdrowia w związku z tym chciałbym się poradzić osób najbardziej doświadczonych w ZZ. Moje objawy to: uczucie pełności od czasu do czasu, dyskomfort w brzuchu kiedy leżę na prawym boku, suchość w ustach i nalot z tyłu języka koloru biało-żółty, częstomocz (wszystko objawy zaczęły się od brania antybiotyków bez osłony). Trochę również pokasłuję, jednak wydaje mi się, że to kwestia astmy, którą mam od 4 r.ż. bynajmniej nie jest to jakiś poważny kaszel. Około pół roku temu wyskoczył mi 1 węzeł chłonny o wielkości około 3 milimetrów (nie pamiętam w jakiej sytuacji) dziś nadal jest taki malutki, ale jest twardy i nie bolesny. Jego wielkość się nie zmienia jest to węzeł podżuchwowy. Ostatnio miałem na twarzy opryszczkę i pojawił się drugi węzeł podżuchwowy bolący i większy. Dostałem jakiś lek na infekcję i lek na infekcję (to było ok 2 tygodnie temu) węzeł się zmniejszył i przestał boleć, jednak jest jeszcze troszkę wyczuwalny, a infekcja już minęła. Generalnie innych problemów nie ma miałem robione badania krwi to wyszła trochę za gęsta hemoglobina oraz paramenr MCHC białe krwinki w solidnej normie (badanie w przeciagu roku było powtarzane kilkukrotnie) i podczas brania leków trochę spadały płytki, ale jak patrzyłem na badanie z 2004 roku to już nie było ich dużo około 170 tysięcy ostatnio się wachały między 170 a 130. OB - 2 RTG klatki piersiowej wykazało wnęki nieco poszerzone o charakterze naczyniowym brak istotnych zmian w stosunku do badania RTG z 2004 lekarka powiedziała, że taka moja fizjologia i jedynie na usg jamy brzusznej (powtórzone 3 razy na przestrzeni roku) śledźiona ma 138 mm zamiast 120 to jedyne co odbiega od normy. USG węzłów na szyi nie robiłem najbliższy termin na 31.08 więc czekam i zastanawiam się czy mam powód do zmartwień ewentualnie jakie badania powiniennem wykonać jeszcze? BĘDĘ BARDZO WDZECZNY JEŚLI KTOŚ SIĘ WYPOWIE POZDRAWIAM