Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

OBJAWY + prośba o pomoc

Autor: Julcia • 18.07.2011 23:16 • 0 odpowiedzi

Julcia

18.07.2011 23:16

Odpowiedz
Witam
To juz kolejna noc gdy nie mogę spać z powodu swędzenia i szukam informacji w necie. Teraz trafiłam na tą stronę. Od jakiegoś czasu mam straszny problem ze swedzącą skórą, swędzi tak że drapię się do krwi. Poszłam do dermatologa, który wykluczył problem ze skórą. Dostalam skierowanie na dodatkowe badania i okazało się że podwyższone są enzymy wątrobowe. Przyjęto mnie do szpitala na oddział wątrobowy. Zrobiono testy w kierunku żołtaczek - ujemne, autoimmunologicznego zapalenia wątroby - ujemne. Później druga wizyta w szpitalu i druga seria badań. Lekarze nie znaleźli przyczyny. Na usg wyszło że mam lekko powiększoną wątrobę, powiększoną śledzionę i węzeł chłonny. Pogrubione są ścianki woreczka żółciowego (wskazuje na stan zapalny). Enzymy troche spadły po lekach na rozrzedzenie żółci jednak wciąż na wysokim poziomie jest fosfataza zasadowa i GGTP co według lekarza prowadzacego wskazuje na jakiś problem autoimmunologiczny. Skóra swędzi mnie coraz mocniej. Wcześniej to były pojedyncze dni od kilku tygodni swędzi mnie non stop, codziennie w dzień i w nocy. Najbardziej w zgięciach łokci, w zgięciach kolan, łydki i na kostkach. wcześniej strasznie swędziały mnie podeszwy stóp, teraz też chociaż żadziej. Morfologia krwi jest w normie, OB podwyższone. Jeżeli sądzicie że to mogą być objawy ziarnicy złośliwej to czy możecie polecić jakiegoś lekarza w Białymstoku do którego mam się udać? Albo w ogóle jaki lekarz diagnozuje tę chorobę? Hematolog?