Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: do kobiet z tzw.przedwczesna menopauza
Komentujesz wpis użytkownika
Magdusia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 11:16, dnia 2011-07-13 Magdusia napisał(-a): > Cześć :) > Przede wszystkim gratuluję powrotu do zdrowia :) > Odnośnie przedwczesnej menopauzy: też mam problem z jajnikami, bo skubane nie chcą zacząć prawidłowo pracować. Miesiączkuję co prawda regularnie (żadnych zmian), ale postanowiłam skontrolować swój organizm i zrobiłam badania. > Zostałam skierowana na badanie FSH (tylko to jedno). No i niestety wynik nie jest dobry. Nie wiem, jakie masz wyniki, ale normy możesz również poczytac na stronie http://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych. U mnie wynik pierwotnie był 21 a dzisiaj odebrałam wyniki i mam 17,6. Lekarz też nie chce robić mi innych badań, bo uważa, że to nie ma sensu. Z tego co czytałam w internecie, to badania, które miałaś wykonane, są badaniami podstawowymi i zazwyczaj one są dość miarodajne. > Nie wiem, czy planujesz zajść w ciążę czy może chcesz tylko poznać lepiej swój organizm po leczeniu. Jeśli planujesz zajść w ciążę, to uważam, że powinnaś o tym powiedzieć lekarzowi. Najlepiej, żeby był to specjalista od leczenia niepłodności. Jeśli natomiast robisz te badania w innych celach, to może nie naciskaj. Wiem, że organizm się zmienia i na pewno potrzebuje czas na regeneracje. Znam kilka przypadków kobiet po chemii, które również usłyszały od ginekologa, że nie będą nigdy mieć dzieci. A rzeczywistość okazała się po jakimś czasie zupełnie inna. > Twoją decyzją jest, co postanowisz dalej. Na pewno działania będą uzależnione od planów i chęci bycia mamą.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź