Monika
03.07.2011 07:51
Byłam na USG piersi bo wyczułam zgrubienie pod pachą. Usg wyszło w porządku. Ale pod jedną pachą wyszedł węzeł do 13 mm. Echogeniczność węzła prawidłowa. Lekarz kazał skonsultować się z onkologiem. Panikować?
Autor: Monika • 03.07.2011 07:51 • 4 odpowiedzi
Monika
03.07.2011 07:51
Byłam na USG piersi bo wyczułam zgrubienie pod pachą. Usg wyszło w porządku. Ale pod jedną pachą wyszedł węzeł do 13 mm. Echogeniczność węzła prawidłowa. Lekarz kazał skonsultować się z onkologiem. Panikować?
Asowa
03.07.2011 11:07
O 09:51, dnia 2011-07-03 Monika napisał(-a):
Nie wiem czemu masz zaleconą wizytę u onkologa jeśli echogeniczność węzła jest prawidłowa a on nie jest duży...
Masz jakieś dolegliwości, które są podejrzane?
Nie masz powodu do paniki;)
Aga71
03.07.2011 11:12
O 09:51, dnia 2011-07-03 Monika napisał(-a):
Nie panikować
Monika
03.07.2011 12:12
Nie wiem czemu masz zaleconą wizytę u onkologa jeśli echogeniczność węzła jest prawidłowa a on nie jest duży...
Masz jakieś dolegliwości, które są podejrzane?
Nie masz powodu do paniki;)
Lekarz powiedział że skoro jest powyżej 1 cm - taka wizyta jest konieczna... Dolegliwości większych w zasadzie nie mam. Problemy z gardłem i migdałkami - ale to prawdopodobnie od refluksu. Pozdrawiam
Asowa
03.07.2011 17:41
Lekarz powiedział że skoro jest powyżej 1 cm - taka wizyta jest konieczna... Dolegliwości większych w zasadzie nie mam. Problemy z gardłem i migdałkami - ale to prawdopodobnie od refluksu. Pozdrawiam
Nie jestem lekarzem ale przeszłam chłoniakowe leczenie;)
Myślę, że wizyta byłaby konieczna gdyby podejrzenie budziła budowa węzła, jego echogeniczność.
Co doradzi onkolog patrząc na taki wynik?...
Możesz zrobić sobie morfologię i OB i jak wyjdą nieprawidłowości to pomyśleć co dalej...